- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Rajčice nadjevene na alžirski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rajčice nadjevene na alžirski način. – rajčica, patlidžan, limun, češnjak, peršin (sjeckani), menta (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, patlidžan očistimo i narežemo na kockice, rajčice očistimo i izdubimo, listiće mente nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu s hladnom vodom ulijemo sok od limuna, dodamo kockice patlidžana i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Za to vrijeme izdubljene rajčice začinimo sjeckanom mentom, solju i paprom, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Rajčice izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a kockice patlidžana ocijedimo. ; Zatim u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani patlidžan i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i dodajući ulje. ; Nakon 10-ak minuta dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Prženim kockicama patlidžana nadjenemo rajčice, rasporedimo ih na tanjure, posipamo s još malo sjeckanog peršina i poslužimo.; – Rajčica je jedna od najpopularnijih namirnica na svjetu, a najviše se konzumira na Mediteranu. Pogledajmo u priloženom dokumentarnom filmu kako ju pripremaju žitelji mediterana iz Alžira.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rajčice nadjevene na alžirski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rajčice nadjevene na alžirski način. – rajčica, patlidžani, limun, češnjak, peršin (sjeckani), menta (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, patlidžan očistimo i narežemo na kockice, rajčice očistimo i izdubimo, listiće mente nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu s hladnom vodom ulijemo sok od limuna, dodamo kockice patlidžana i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Za to vrijeme izdubljene rajčice začinimo sjeckanom mentom, solju i paprom, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Rajčice izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a kockice patlidžana ocijedimo. ; Zatim u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani patlidžan i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i dodajući ulje. ; Nakon 10-ak minuta dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Prženim kockicama patlidžana nadjenemo rajčice, rasporedimo ih na tanjure, posipamo s još malo sjeckanog peršina i poslužimo.; -</div>
Rajčice nadjevene na alžirski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rajčice nadjevene na alžirski način.
Rajčica je jedna od najpopularnijih namirnica na svjetu, a najviše se konzumira na Mediteranu. Pogledajmo u priloženom dokumentarnom filmu kako ju pripremaju žitelji mediterana iz Alžira.
Rajčice nadjevene na alžirski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rajčice nadjevene na alžirski način. - rajčica, patlidžani, limun, češnjak, peršin (sjeckani), menta (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, patlidžan očistimo i narežemo na kockice, rajčice očistimo i izdubimo, listiće mente nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu s hladnom vodom ulijemo sok od limuna, dodamo kockice patlidžana i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Za to vrijeme izdubljene rajčice začinimo sjeckanom mentom, solju i paprom, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Rajčice izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a kockice patlidžana ocijedimo. ; Zatim u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani patlidžan i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i dodajući ulje. ; Nakon 10-ak minuta dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Prženim kockicama patlidžana nadjenemo rajčice, rasporedimo ih na tanjure, posipamo s još malo sjeckanog peršina i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo, patlidžan očistimo i narežemo na kockice, rajčice očistimo i izdubimo, listiće mente nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U zdjelu s hladnom vodom ulijemo sok od limuna, dodamo kockice patlidžana i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
- Za to vrijeme izdubljene rajčice začinimo sjeckanom mentom, solju i paprom, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
- Rajčice izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a kockice patlidžana ocijedimo.
- Zatim u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani patlidžan i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i dodajući ulje.
- Nakon 10-ak minuta dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
- Prženim kockicama patlidžana nadjenemo rajčice, rasporedimo ih na tanjure, posipamo s još malo sjeckanog peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|