- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom. – krumpir ((kuhanog u ljusci)), svježa žuta paprika, mladi luk, slanina, češnjak, ružmarin (sušenog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na četvrtine, očišćenu papriku na trake širine 2 cm, bijeli dio mladog luka prepolovimo, a zeleni narežemo na kolutiće, režnjeve češnjaka narežemo na četvrtine, a slaninu na ploške. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, po dnu rasporedimo kriške narezanog krumpira, između njih stavimo ploške slanine, trakice paprike i narezan češnjak, posipamo sušenim ružmarinom, u sredinu stavimo polovice bijelog dijela mladog luka, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, posipamo kolutićima zelenog dijela mladog luka i poslužimo.
; – Krumpir je namirnica koja se može spojiti s velikom većinom drugih namirnica u ukusno jelo. Pogledajmo kako se snašao u spajanju s paprikama, mladim lukom i slaninom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom. – krumpir ((kuhanog u ljusci)), svježa žuta paprika, mladi luk, slanina, češnjak, ružmarin (sušenog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na četvrtine, očišćenu papriku na trake širine 2 cm, bijeli dio mladog luka prepolovimo, a zeleni narežemo na kolutiće, režnjeve češnjaka narežemo na četvrtine, a slaninu na ploške. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, po dnu rasporedimo kriške narezanog krumpira, između njih stavimo ploške slanine, trakice paprike i narezan češnjak, posipamo sušenim ružmarinom, u sredinu stavimo polovice bijelog dijela mladog luka, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, posipamo kolutićima zelenog dijela mladog luka i poslužimo.
; -</div>
Zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom.
Krumpir je namirnica koja se može spojiti s velikom većinom drugih namirnica u ukusno jelo. Pogledajmo kako se snašao u spajanju s paprikama, mladim lukom i slaninom.
Zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom. - krumpir ((kuhanog u ljusci)), svježa žuta paprika, mladi luk, slanina, češnjak, ružmarin (sušenog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na četvrtine, očišćenu papriku na trake širine 2 cm, bijeli dio mladog luka prepolovimo, a zeleni narežemo na kolutiće, režnjeve češnjaka narežemo na četvrtine, a slaninu na ploške. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, po dnu rasporedimo kriške narezanog krumpira, između njih stavimo ploške slanine, trakice paprike i narezan češnjak, posipamo sušenim ružmarinom, u sredinu stavimo polovice bijelog dijela mladog luka, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, posipamo kolutićima zelenog dijela mladog luka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na četvrtine, očišćenu papriku na trake širine 2 cm, bijeli dio mladog luka prepolovimo, a zeleni narežemo na kolutiće, režnjeve češnjaka narežemo na četvrtine, a slaninu na ploške.
- Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, po dnu rasporedimo kriške narezanog krumpira, između njih stavimo ploške slanine, trakice paprike i narezan češnjak, posipamo sušenim ružmarinom, u sredinu stavimo polovice bijelog dijela mladog luka, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Jelo izvadimo iz pećnice, posipamo kolutićima zelenog dijela mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|