- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Bruschette s gljivama i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s gljivama i sirom.
S bruschettama nam nikada ne može biti dosadno. Možemo ih nadjevati raznim nadjevima i uvjek su nam fine. Ovaj put smo odlučili nadjenuti ih ukusnom mješavinom gljiva, rajčice i sira. Provjerite kako su nam uspjele.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gljive, 300 g (miješanih, sezonskih)
- punomasni sir, 200 g naribanog
- kruh, 8 kriški
- mini rajčica, 4
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 50 ml
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- umak od ljutih papričica, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gljive očistimo i narežemo, luk nasjeckamo, rajčice narežemo na kriške, a češnjak protisnemo.
- Kriške kruha rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 3-4 minute, dok ne porumene.
- U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo narezane gljive i rajčice te pirjamo povremeno miješajući.
- Nakon dvije-tri minute dodamo sjeckani peršin, umak od ljutih papričica, protisnuti češnjak, ulijemo bijelo vino, posolimo, promiješamo i pirjamo još toliko.
- Po kriškama kruha rasporedimo pirjane gljive, malo ih popaprimo, posipamo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, dok se sir ne počne topiti.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |