- Almo Čatlak
- 90 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kolač od šljiva – Saznajte kako pripremiti kolač od šljiva u našem video receptu. – šljive, brašno za dizana tijesta, mlijeko ((mlakog)), šećer, maslac, svježi kvasac, dvopek, sol, U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo šećer, nadrobimo svježi kvasac, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, u sredini brašna napravimo udubinu i u nju ulijemo mješavinu mlijeka, kvasca i šećera. Zatim dodamo omekšali maslac i lopaticom izmiješamo sastojke. ; Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu dasku i rukama umijesimo tijesto. Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo u pobrašnjenu zdjelu, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže na toplom, 30-40 minuta. ; Za to vrijeme dvopek sitno izmrvimo, šljive operemo, očistimo, izvadimo im koštice i narežemo na četvrtine, a maslac rastopimo. ; Dignuto tijesto razvaljamo na debljinu 3-4 milimetara i njime obložimo kalup u kojem ćemo peći kolač. ; Zatim tijesto posipamo izmrvljenim dvopekom, pokapamo ga rastopljenim maslacem i prekrijemo šljivama, slažući ih jednu do druge, poput crijepa na krovu, otvorenom stranom prema gore. ; Potom šljive posipamo s još malo šećera i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, pričekamo da se ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Domaći kolač od šljiva pripremljen na tradicionalni način, slastica je kojom ćete obradovati sve prisutne za stolom. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kolač od šljiva – Saznajte kako pripremiti kolač od šljiva u našem video receptu. – šljive, brašno za dizana tijesta, mlijeko ((mlakog)), šećer, maslac, svježi kvasac, dvopek, sol, U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo šećer, nadrobimo svježi kvasac, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, u sredini brašna napravimo udubinu i u nju ulijemo mješavinu mlijeka, kvasca i šećera. Zatim dodamo omekšali maslac i lopaticom izmiješamo sastojke. ; Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu dasku i rukama umijesimo tijesto. Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo u pobrašnjenu zdjelu, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže na toplom, 30-40 minuta. ; Za to vrijeme dvopek sitno izmrvimo, šljive operemo, očistimo, izvadimo im koštice i narežemo na četvrtine, a maslac rastopimo. ; Dignuto tijesto razvaljamo na debljinu 3-4 milimetara i njime obložimo kalup u kojem ćemo peći kolač. ; Zatim tijesto posipamo izmrvljenim dvopekom, pokapamo ga rastopljenim maslacem i prekrijemo šljivama, slažući ih jednu do druge, poput crijepa na krovu, otvorenom stranom prema gore. ; Potom šljive posipamo s još malo šećera i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, pričekamo da se ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Kolač od šljiva
Saznajte kako pripremiti kolač od šljiva u našem video receptu.
Domaći kolač od šljiva pripremljen na tradicionalni način, slastica je kojom ćete obradovati sve prisutne za stolom. U slast!
Kolač od šljiva - Saznajte kako pripremiti kolač od šljiva u našem video receptu. - šljive, brašno za dizana tijesta, mlijeko ((mlakog)), šećer, maslac, svježi kvasac, dvopek, sol, U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo šećer, nadrobimo svježi kvasac, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, u sredini brašna napravimo udubinu i u nju ulijemo mješavinu mlijeka, kvasca i šećera. Zatim dodamo omekšali maslac i lopaticom izmiješamo sastojke. ; Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu dasku i rukama umijesimo tijesto. Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo u pobrašnjenu zdjelu, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže na toplom, 30-40 minuta. ; Za to vrijeme dvopek sitno izmrvimo, šljive operemo, očistimo, izvadimo im koštice i narežemo na četvrtine, a maslac rastopimo. ; Dignuto tijesto razvaljamo na debljinu 3-4 milimetara i njime obložimo kalup u kojem ćemo peći kolač. ; Zatim tijesto posipamo izmrvljenim dvopekom, pokapamo ga rastopljenim maslacem i prekrijemo šljivama, slažući ih jednu do druge, poput crijepa na krovu, otvorenom stranom prema gore. ; Potom šljive posipamo s još malo šećera i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, pričekamo da se ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo šećer, nadrobimo svježi kvasac, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu.
- U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, u sredini brašna napravimo udubinu i u nju ulijemo mješavinu mlijeka, kvasca i šećera. Zatim dodamo omekšali maslac i lopaticom izmiješamo sastojke.
- Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu dasku i rukama umijesimo tijesto. Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo u pobrašnjenu zdjelu, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže na toplom, 30-40 minuta.
- Za to vrijeme dvopek sitno izmrvimo, šljive operemo, očistimo, izvadimo im koštice i narežemo na četvrtine, a maslac rastopimo.
- Dignuto tijesto razvaljamo na debljinu 3-4 milimetara i njime obložimo kalup u kojem ćemo peći kolač.
- Zatim tijesto posipamo izmrvljenim dvopekom, pokapamo ga rastopljenim maslacem i prekrijemo šljivama, slažući ih jednu do druge, poput crijepa na krovu, otvorenom stranom prema gore.
- Potom šljive posipamo s još malo šećera i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Gotov kolač izvadimo iz pećnice, pričekamo da se ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|