Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom. – jabuke, sir mascarpone, orasi (mljevenih), med (od bagrema), grožđice (sušene), maslac, šećer, sok od jabuke, rum, bademi (u listićima), cimet (u prahu), U zdjelu sa sirom dodamo med i žlicom izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo mjevene orahe, grožđice, dobro promiješamo i stavimo na stranu. ; U tavu, na rastopljen maslac, dodamo šećer i pričekamo da se počne topiti. ; Zatim ulijemo rum i 2/3 soka od jabuka, promiješamo i kad umak zavri, pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme jabukama izdubimo sredinu, a kremu premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; Potom u tavu s umakom dodamo cimet u prahu i listiće badema, promiješamo i pržimo jednu-dvije minute te maknemo s vatre. ; Jabuke premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih pripremljenom kremom, po dnu ulijemo preostali sok od jabuka, jabuke prelijemo umakom s bademima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Jabuka je jedna od najzdravijih voćaka, a i ukusna je. No dodamo li joj još ponešto, okupamo li je slatkim umakom i zapečemo li je u pećnici, vjerujte da će biti još ukusnija.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom. – jabuke, sir mascarpone, orasi (mljevenih), med (od bagrema), grožðice (sušene), maslac, šećer, sok od jabuke, rum, bademi (u listićima), cimet (u prahu), U zdjelu sa sirom dodamo med i žlicom izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo mjevene orahe, grožđice, dobro promiješamo i stavimo na stranu. ; U tavu, na rastopljen maslac, dodamo šećer i pričekamo da se počne topiti. ; Zatim ulijemo rum i 2/3 soka od jabuka, promiješamo i kad umak zavri, pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme jabukama izdubimo sredinu, a kremu premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; Potom u tavu s umakom dodamo cimet u prahu i listiće badema, promiješamo i pržimo jednu-dvije minute te maknemo s vatre. ; Jabuke premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih pripremljenom kremom, po dnu ulijemo preostali sok od jabuka, jabuke prelijemo umakom s bademima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom.
Jabuka je jedna od najzdravijih voćaka, a i ukusna je. No dodamo li joj još ponešto, okupamo li je slatkim umakom i zapečemo li je u pećnici, vjerujte da će biti još ukusnija.
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom. - jabuke, sir mascarpone, orasi (mljevenih), med (od bagrema), grožðice (sušene), maslac, šećer, sok od jabuke, rum, bademi (u listićima), cimet (u prahu), U zdjelu sa sirom dodamo med i žlicom izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo mjevene orahe, grožđice, dobro promiješamo i stavimo na stranu. ; U tavu, na rastopljen maslac, dodamo šećer i pričekamo da se počne topiti. ; Zatim ulijemo rum i 2/3 soka od jabuka, promiješamo i kad umak zavri, pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme jabukama izdubimo sredinu, a kremu premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; Potom u tavu s umakom dodamo cimet u prahu i listiće badema, promiješamo i pržimo jednu-dvije minute te maknemo s vatre. ; Jabuke premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih pripremljenom kremom, po dnu ulijemo preostali sok od jabuka, jabuke prelijemo umakom s bademima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
U zdjelu sa sirom dodamo med i žlicom izmiješamo sastojke.
Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo mjevene orahe, grožđice, dobro promiješamo i stavimo na stranu.
U tavu, na rastopljen maslac, dodamo šećer i pričekamo da se počne topiti.
Zatim ulijemo rum i 2/3 soka od jabuka, promiješamo i kad umak zavri, pričekamo da tekućina napola ispari.
Za to vrijeme jabukama izdubimo sredinu, a kremu premjestimo u vrećicu za istiskivanje.
Potom u tavu s umakom dodamo cimet u prahu i listiće badema, promiješamo i pržimo jednu-dvije minute te maknemo s vatre.
Jabuke premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih pripremljenom kremom, po dnu ulijemo preostali sok od jabuka, jabuke prelijemo umakom s bademima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15 minuta.