Varivo od buće – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od buće. – buća ((očišćene i naribane)), rajčica (svježe), luk, kiselo vrhnje, brašno, češnjak, jabučni ocat, povrtni dodatak jelima, kopar (svježeg ili sušenog), peršin (sjeckani), kim, ulje, sol, Luk nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, a češnjak protisnemo. ; Naribanu buću premjestimo u zdjelu, posolimo ju, prelijemo octom i stavimo na stranu. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. ; Nakon tri-četiri minute prženja dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo naribanu buću, kim, kopar, povrtni dodatak jelima, narezanu rajčicu, promiješamo i sve zajedno, povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu s kiselim vrhnjem prosijemo brašno i dobro izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u lonac ulijemo mješavinu kiselog vrhnja i brašna, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Lonac maknemo s vatre i varivo možemo poslužiti.
; – Tradicionalno jelo kakvo su pripremali naši stari, od buće, rajčica, kiselog vrhnja i još ponečega, zacijelo će vas oduševiti, a kako se sprema pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Varivo od buće – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od buće. – buća ((očišćene i naribane)), rajčica (svjeće), luk, kiselo vrhnje, brašno, češnjak, jabučni ocat, povrtni dodatak jelima, kopar (svježeg ili sušenog), peršin (sjeckani), kim, ulje, sol, Luk nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, a češnjak protisnemo. ; Naribanu buću premjestimo u zdjelu, posolimo ju, prelijemo octom i stavimo na stranu. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. ; Nakon tri-četiri minute prženja dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo naribanu buću, kim, kopar, povrtni dodatak jelima, narezanu rajčicu, promiješamo i sve zajedno, povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu s kiselim vrhnjem prosijemo brašno i dobro izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u lonac ulijemo mješavinu kiselog vrhnja i brašna, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Lonac maknemo s vatre i varivo možemo poslužiti.
; -</div>
Varivo od buće
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od buće.
Tradicionalno jelo kakvo su pripremali naši stari, od buće, rajčica, kiselog vrhnja i još ponečega, zacijelo će vas oduševiti, a kako se sprema pogledajte u priloženom videu.
Varivo od buće - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od buće. - buća ((očišćene i naribane)), rajčica (svjeće), luk, kiselo vrhnje, brašno, češnjak, jabučni ocat, povrtni dodatak jelima, kopar (svježeg ili sušenog), peršin (sjeckani), kim, ulje, sol, Luk nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, a češnjak protisnemo. ; Naribanu buću premjestimo u zdjelu, posolimo ju, prelijemo octom i stavimo na stranu. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. ; Nakon tri-četiri minute prženja dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo naribanu buću, kim, kopar, povrtni dodatak jelima, narezanu rajčicu, promiješamo i sve zajedno, povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu s kiselim vrhnjem prosijemo brašno i dobro izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u lonac ulijemo mješavinu kiselog vrhnja i brašna, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Lonac maknemo s vatre i varivo možemo poslužiti.
; -
Luk nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, a češnjak protisnemo.
Naribanu buću premjestimo u zdjelu, posolimo ju, prelijemo octom i stavimo na stranu.
U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
Nakon tri-četiri minute prženja dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo naribanu buću, kim, kopar, povrtni dodatak jelima, narezanu rajčicu, promiješamo i sve zajedno, povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme u zdjelu s kiselim vrhnjem prosijemo brašno i dobro izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice.
Nakon 10-ak minuta kuhanja u lonac ulijemo mješavinu kiselog vrhnja i brašna, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri.