- Almo Čatlak
- 30 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom. – tikvice, pelati rajčice, panceta, luk, češnjak, umak od ljutih papričica, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, češnjak i pancetu narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu, posolimo te pržimo dok luk malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo kolutove tikvica, listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani peršin, umak od ljutih papričica, pelati rajčice, malo ih usitnimo, promiješamo i pirjamo još 3-4 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Novo remek djelo talijanske gastronomije! Malo pržimo, malo pirjamo, koji put promiješamo i evo ga, specijalitet s tikvicama, rajčicama i pancetom je spreman za vas. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom. – tikvice, pelati rajčice, panceta, luk, češnjak, umak od ljutih papričica, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, češnjak i pancetu narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu, posolimo te pržimo dok luk malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo kolutove tikvica, listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani peršin, umak od ljutih papričica, pelati rajčice, malo ih usitnimo, promiješamo i pirjamo još 3-4 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom.
Novo remek djelo talijanske gastronomije! Malo pržimo, malo pirjamo, koji put promiješamo i evo ga, specijalitet s tikvicama, rajčicama i pancetom je spreman za vas. Dobar tek!
Pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjane tikvice u umaku od rajčica s pancetom. - tikvice, pelati rajčice, panceta, luk, češnjak, umak od ljutih papričica, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, češnjak i pancetu narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu, posolimo te pržimo dok luk malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo kolutove tikvica, listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani peršin, umak od ljutih papričica, pelati rajčice, malo ih usitnimo, promiješamo i pirjamo još 3-4 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, češnjak i pancetu narežemo na listiće, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu, posolimo te pržimo dok luk malo ne omekša.
- Nakon 2-3 minute prženja dodamo kolutove tikvica, listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
- Zatim dodamo sjeckani peršin, umak od ljutih papričica, pelati rajčice, malo ih usitnimo, promiješamo i pirjamo još 3-4 minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|