- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe s dagnjama i tartufima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s dagnjama i tartufima. – bijela riba, dagnje (očišćenih), tartufi (crni), celerov list, ljutika, bijelo vino (suhog), maslac, ružmarin, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Ljutiku očistimo i nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu, na polovicu rastopljenog maslaca, dodamo sjeckanu ljutiku, promiješamo i pržimo ju dok malo ne omekša. ; Nakon dvije-tri minute dodamo grančice ružmarina i celera, lovorove listove, preko njih položimo filete ribe, dodamo dagnje, začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja riblje filete premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme dagnje izvadimo na tanjurić, a tekućinu od kuhanja procijedimo u zasebnu tavu, stavimo ju iznad vatre i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da se rastopi. ; Potom u umak vratimo dagnje, promiješamo i maknemo s vatre. ; Filete bijele ribe rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i dagnjama, preko svega naribamo crni tartuf i poslužimo.
; – Bijela riba s dagnjama i tartufom! Zvuči vam zanimljivo? Pokrenite video i pogledajte o čemu se radi.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">File bijele ribe s dagnjama i tartufima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s dagnjama i tartufima. – bijela riba, dagnje (očišćenih), tartufi (crni), celerov list, ljutika, bijelo vino (suhog), maslac, ružmarin, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Ljutiku očistimo i nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu, na polovicu rastopljenog maslaca, dodamo sjeckanu ljutiku, promiješamo i pržimo ju dok malo ne omekša. ; Nakon dvije-tri minute dodamo grančice ružmarina i celera, lovorove listove, preko njih položimo filete ribe, dodamo dagnje, začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja riblje filete premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme dagnje izvadimo na tanjurić, a tekućinu od kuhanja procijedimo u zasebnu tavu, stavimo ju iznad vatre i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da se rastopi. ; Potom u umak vratimo dagnje, promiješamo i maknemo s vatre. ; Filete bijele ribe rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i dagnjama, preko svega naribamo crni tartuf i poslužimo.
; -</div>
File bijele ribe s dagnjama i tartufima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s dagnjama i tartufima.
Bijela riba s dagnjama i tartufom! Zvuči vam zanimljivo? Pokrenite video i pogledajte o čemu se radi.
File bijele ribe s dagnjama i tartufima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s dagnjama i tartufima. - bijela riba, dagnje (očišćenih), tartufi (crni), celerov list, ljutika, bijelo vino (suhog), maslac, ružmarin, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Ljutiku očistimo i nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu, na polovicu rastopljenog maslaca, dodamo sjeckanu ljutiku, promiješamo i pržimo ju dok malo ne omekša. ; Nakon dvije-tri minute dodamo grančice ružmarina i celera, lovorove listove, preko njih položimo filete ribe, dodamo dagnje, začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja riblje filete premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme dagnje izvadimo na tanjurić, a tekućinu od kuhanja procijedimo u zasebnu tavu, stavimo ju iznad vatre i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da se rastopi. ; Potom u umak vratimo dagnje, promiješamo i maknemo s vatre. ; Filete bijele ribe rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i dagnjama, preko svega naribamo crni tartuf i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ljutiku očistimo i nasjeckamo.
- U ugrijanu tavu, na polovicu rastopljenog maslaca, dodamo sjeckanu ljutiku, promiješamo i pržimo ju dok malo ne omekša.
- Nakon dvije-tri minute dodamo grančice ružmarina i celera, lovorove listove, preko njih položimo filete ribe, dodamo dagnje, začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta kuhanja riblje filete premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta.
- Za to vrijeme dagnje izvadimo na tanjurić, a tekućinu od kuhanja procijedimo u zasebnu tavu, stavimo ju iznad vatre i pričekamo da zavri.
- Zatim dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da se rastopi.
- Potom u umak vratimo dagnje, promiješamo i maknemo s vatre.
- Filete bijele ribe rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i dagnjama, preko svega naribamo crni tartuf i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|