- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone s kremastim umakom s tartufima.
Najfiniji dio svinjetine, s finim umakom od vrhnje, parmezana i tartufa jako je fino jelo, koje svi ljubitelji finog moraju probati.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski file, 800 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- maslac, 40 g
- parmezan, 30 g naribanog
- pašteta od bijelog tartufa, 30 g
- tartufi (bijeli), 1 (po prilici 30 g)
- češnjak, 2 režnja
- ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjski file očistimo od žilica i kožica i narežemo ga na medaljone debljine četiri centimetra, a češnjak protisnemo.
- Medaljone stavimo na blago nauljenu i ugrijanu gril tavu, posolimo ih i pečemo sa svake strane 4-5 minuta.
- U zasebnu ugrijanu tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak te pričekamo da zavri i da se maslac rastopi.
- Zatim dodamo naribani parmezan, začinimo bijelim paprom i miješajući pjenjačom kuhamo dok ne dobijemo jednoličan i gust umak.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja, dodamo paštetu od bijelog tartufa, dobro izmiješamo pjenjačom i umak maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo medaljone, prelijemo ih umakom, preko svega naribamo svježi bijeli tartuf i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |