- Almo Čatlak
- 45 min
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šnenokli
Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu.
Koliko ih god mi smatrali svojima, šnenokle (u Dalmaciji paradižet), izvorno Schneenockerln, austrijski je recept koji se zbog svoje jednostavnosti u pripremi i bogatstvu u okusu proširio daleko od granica svoje domovine. Njegova jednostavnost otvara mogućnost improvizacije, pa se šnenokle serviraju sa keksima, posipaju čokoladom, dodaju im se voćni sirupi, a i pokoja kuglica sladoleda - koja se sasvim slučajno našla na stolu - sasvim će fino upotpuniti njihov jedinstven okus. Jedite ih hladne! Ako izdržite.
Šnenokli - Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu. - jaja, mlijeko, vanilin štapić, šećer, sladoled, sol, U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera). ; Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. ; Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg. ; Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko. ; Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade. ; U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke. ; Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu. ; Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka. ; Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu. ; Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 4 komada
- mlijeko, 5 dl
- vanilin štapić, 1
- šećer, 100 g
- sladoled, 1 kuglica
- sol, 1 prstohvat
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera).
- Odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg.
- Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko.
- Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade.
- U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke.
- Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu.
- Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka.
- Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu.
- Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |