Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku.

 

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  2. U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
  4. U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu.
  5. U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta.
  6. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir.
  7. Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: