- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Shiitake u foliji iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake u foliji iz pećnice. – shiitake gljive, sir ribanac (naribanog ili parmezana), krušne mrvice, kapare, češnjak, peršin (sjeckanog), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, češnjak narežemo na listiće, a gljivama odstranimo stapke. ; U zdjelu ulijemo polovicu soka od limuna i 150 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, naribani sir, kapare, listiće češnjaka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo sastojke.
; Vatrostalnu posudu obložimo aluminijskom folijom, po dnu složimo gljive okrenute donjom stranom prema gore, nadjenemo ih pripremljenom mješavinom, prekrijemo drugim dijelom aluminijske folije i dobro zatvorimo, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta. ; Nadjevene gljive rasporedimo na tanjure, pokapamo s još malo umaka od pečenja i poslužimo.; – Krajnje zanimljiva tehnika pripreme jela s gljivama. Gljive nadjenuti, zatvoriti u alu foliju i u pećnicu. Zatim malo pričekati i poslužiti. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Shiitake u foliji iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake u foliji iz pećnice. – shitake gljive, sir ribanac (naribanog ili parmezana), krušne mrvice, kapare, češnjak, peršin (sjeckanog), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, češnjak narežemo na listiće, a gljivama odstranimo stapke. ; U zdjelu ulijemo polovicu soka od limuna i 150 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, naribani sir, kapare, listiće češnjaka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo sastojke.
; Vatrostalnu posudu obložimo aluminijskom folijom, po dnu složimo gljive okrenute donjom stranom prema gore, nadjenemo ih pripremljenom mješavinom, prekrijemo drugim dijelom aluminijske folije i dobro zatvorimo, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta. ; Nadjevene gljive rasporedimo na tanjure, pokapamo s još malo umaka od pečenja i poslužimo.; -</div>
Shiitake u foliji iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake u foliji iz pećnice.
Krajnje zanimljiva tehnika pripreme jela s gljivama. Gljive nadjenuti, zatvoriti u alu foliju i u pećnicu. Zatim malo pričekati i poslužiti. Dobar tek!
Shiitake u foliji iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake u foliji iz pećnice. - shitake gljive, sir ribanac (naribanog ili parmezana), krušne mrvice, kapare, češnjak, peršin (sjeckanog), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, češnjak narežemo na listiće, a gljivama odstranimo stapke. ; U zdjelu ulijemo polovicu soka od limuna i 150 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, naribani sir, kapare, listiće češnjaka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo sastojke.
; Vatrostalnu posudu obložimo aluminijskom folijom, po dnu složimo gljive okrenute donjom stranom prema gore, nadjenemo ih pripremljenom mješavinom, prekrijemo drugim dijelom aluminijske folije i dobro zatvorimo, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta. ; Nadjevene gljive rasporedimo na tanjure, pokapamo s još malo umaka od pečenja i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo, češnjak narežemo na listiće, a gljivama odstranimo stapke.
- U zdjelu ulijemo polovicu soka od limuna i 150 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, naribani sir, kapare, listiće češnjaka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo sastojke.
- Vatrostalnu posudu obložimo aluminijskom folijom, po dnu složimo gljive okrenute donjom stranom prema gore, nadjenemo ih pripremljenom mješavinom, prekrijemo drugim dijelom aluminijske folije i dobro zatvorimo, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta.
- Nadjevene gljive rasporedimo na tanjure, pokapamo s još malo umaka od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|