Junetina sa shiitake gljivama na tajlandski način

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Junetina sa shiitake gljivama na tajlandski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu sa shiitake gljivama na tajlandski način.

Ovaj video smo otišli snimati na orginalne lokacije na Tajland, i to samo kako bi vam vjerno dočarali istočnjačke tehnike pripreme ovog specijaliteta! Šalimo se, nismo otišli dalje no inače, ali jelo je sjajno i morate ga kušati. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Shiitake gljivama odstranimo peteljke i prepolovimo ih, meso narežemo na prutiće, celerovu stabljiku na kolutiće, češnjak na listiće, ljute papričice na kose kolutiće, a luk na komadiće.
  2. U tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo listiće češnjaka, kolutiće celerove stabljike, narezane ljute papričice, promiješamo i pržimo dalje.
  4. Nakon jedne minute dodamo prepolovljene gljive, promiješamo i pržimo još jednu minutu.
  5. Pržene sastojke izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, pojačamo vatru, ulijemo sezamovo ulje, promiješamo i meso pržimo sa svih strana.
  6. Nakon 4-5 minuta ulijemo umak od crnog graha, dodamo curry pastu i dobro promiješamo. Potom ulijemo goveđu juhu, promiješamo i kuhamo dalje.
  7. Nakon 5-6 minuta, kad se umak počeo zgušnjavati, dodamo povrtni mix, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  8. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, stavimo u tavu s mesom i umakom, vratimo prženo povrće i gljive, dobro izmiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: