- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Svježa jadranska lignja na žaru
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježu jadransku lignju na žaru.
Probali ste pržene lignje, i punjene, i brujet od liganja. Vrijeme je da probate lignje na žaru. Znalci jedu lignje baš na ovaj način, jer od svih načina priprave, baš ovako će najviše sačuvati svoje prirodne okuse i mirise.
Svježa jadranska lignja na žaru - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježu jadransku lignju na žaru. - lignje (svježe, jadranske), maslinovo ulje, sol i papar, Svježu lignju za pečenje na žaru ne čistimo. Dobro ju posolimo iznutra i izvana i nauljimo maslinovim uljem. ; Duže krakove uguramo u lignju da ne propadaju kroz rešetku pa cijele stavimo na žar. ; Dok se peku malo ih pritisnemo da iz njih izađe voda. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem da izvana ne presuše. ; Ovisno o veličini, lignje pečemo oko 15 do 20 min. Gotove su kada se tzv. "brod" (prozirni dio) može lako izvući iz lignje. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 1,2 kg svježe, jadranske
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježu lignju za pečenje na žaru ne čistimo. Dobro ju posolimo iznutra i izvana i nauljimo maslinovim uljem.
- Duže krakove uguramo u lignju da ne propadaju kroz rešetku pa cijele stavimo na žar.
- Dok se peku malo ih pritisnemo da iz njih izađe voda. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem da izvana ne presuše.
- Ovisno o veličini, lignje pečemo oko 15 do 20 min. Gotove su kada se tzv. "brod" (prozirni dio) može lako izvući iz lignje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |