- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tjestenina s bukovačama i kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s bukovačama i kestenima.
Tjestenina, bukovače, sušena šunka i kesteni u finom umaku od vrhnja za kuhanje, toliko je ukusno jelo da ćete sigurno prste polizati.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g
- kesten, 300 g (pečenih ili kuhanih, oguljenih)
- bukovače, 200 g
- maslac, 100 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- šunka, 3 kriške sušene
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bukovače očistimo i narežemo na veće komade, a šunku na trakice.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo gljive, kestene, trakice šunke, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 10-ak minuta pirjanja dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još dvije, tri minute dok umak ne zgusne.
- Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, po želji popaprimo, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |