Povrtna pita s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu pitu s kestenima. – lisnato tijesto, krumpir, kesten ((pečenih ili kuhanih, oguljenih)), luk, glatko brašno, mrkva, suhe šljive (otkoštenih), koraba, kumin (mrvljeni), mljevena crvena paprika, peršin (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Korabu i krumpir narežemo na kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo brašno i pržimo dalje dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući. ; Potom dodamo mljevenu papriku, mrvljeni kumin, ulijemo vrhnje za kuhanje i kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak bez grudica, stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon dvije, tri minute umak maknemo s vatre, a lisnato tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra. ; U prikladnu vatrostalnu posudu stavimo narezanu mrkvu, korabu i krumpir, dodamo kestene i suhe šljive, začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, prelijemo pripremljenim umakom, prekrijemo lisnatim tijestom, učvrstimo rubove, izbodemo ga vilicom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Pita je gotova i možemo ju poslužiti.
; – Ukusno i sočno jelo prekriveno pečenim lisnatim tijestom, ispod kojeg se nalazi razno povrće u bešamel umaku, dovoljno je da znalcima privuče pažnju. Pripremite ga i uživajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Povrtna pita s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu pitu s kestenima. – lisnato tijesto, krumpir, kesten ((pečenih ili kuhanih, oguljenih)), luk, glatko brašno, mrkva, suhe šljive (otkoštenih), koraba, kumin (mrvljeni), mljevena crvena paprika, peršin (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Korabu i krumpir narežemo na kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo brašno i pržimo dalje dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući. ; Potom dodamo mljevenu papriku, mrvljeni kumin, ulijemo vrhnje za kuhanje i kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak bez grudica, stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon dvije, tri minute umak maknemo s vatre, a lisnato tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra. ; U prikladnu vatrostalnu posudu stavimo narezanu mrkvu, korabu i krumpir, dodamo kestene i suhe šljive, začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, prelijemo pripremljenim umakom, prekrijemo lisnatim tijestom, učvrstimo rubove, izbodemo ga vilicom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Pita je gotova i možemo ju poslužiti.
; -</div>
Povrtna pita s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu pitu s kestenima.
Ukusno i sočno jelo prekriveno pečenim lisnatim tijestom, ispod kojeg se nalazi razno povrće u bešamel umaku, dovoljno je da znalcima privuče pažnju. Pripremite ga i uživajte!
Povrtna pita s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu pitu s kestenima. - lisnato tijesto, krumpir, kesten ((pečenih ili kuhanih, oguljenih)), luk, glatko brašno, mrkva, suhe šljive (otkoštenih), koraba, kumin (mrvljeni), mljevena crvena paprika, peršin (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Korabu i krumpir narežemo na kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo brašno i pržimo dalje dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući. ; Potom dodamo mljevenu papriku, mrvljeni kumin, ulijemo vrhnje za kuhanje i kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak bez grudica, stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon dvije, tri minute umak maknemo s vatre, a lisnato tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra. ; U prikladnu vatrostalnu posudu stavimo narezanu mrkvu, korabu i krumpir, dodamo kestene i suhe šljive, začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, prelijemo pripremljenim umakom, prekrijemo lisnatim tijestom, učvrstimo rubove, izbodemo ga vilicom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Pita je gotova i možemo ju poslužiti.
; -
Korabu i krumpir narežemo na kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša.
Zatim dodamo brašno i pržimo dalje dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući.
Potom dodamo mljevenu papriku, mrvljeni kumin, ulijemo vrhnje za kuhanje i kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak bez grudica, stalno miješajući pjenjačom.
Nakon dvije, tri minute umak maknemo s vatre, a lisnato tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra.
U prikladnu vatrostalnu posudu stavimo narezanu mrkvu, korabu i krumpir, dodamo kestene i suhe šljive, začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, prelijemo pripremljenim umakom, prekrijemo lisnatim tijestom, učvrstimo rubove, izbodemo ga vilicom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.