Pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice. – kupus (crvenog), pileći batak, crno vino, med (od bagrema), jabuke, luk (ljubičasti), šećer, maslac, jabučni ocat, piment, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Kupus narežemo na trakice, jabuke na kockice, a luk na kolutove. ; U zdjelu ulijemo crno vino i 50 ml maslinovog ulja, dodamo med, posolimo i promiješamo. ; Deblji dio pilećih bataka zarežemo nožem dva-tri puta i stavimo ih u mješavinu vina i meda da se mariniraju. ; U ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo kolutove luka i kockice jabuka, te miješajući pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom ulijemo jabučni ocat, promiješamo i pričekamo da tekućina napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta dodamo narezan kupus, lovorov list, piment, ulijemo cca. 400 ml vode i pirjamo na srednje jakoj vatri 60 minuta. ; Pola sata prije kraja pirjanja kupusa, marinirane pileće batke ocijedimo i stavimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Pirjani crveni kupus obično jako paše s pečenom patkom ili guskom. No mi smo se odlučili na pileće batke, koje smo ispekli u pećnici, i nismo nimalo pogriješili.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice. – kupus (crvenog), pileći batak, crno vino, med (od bagrema), jabuke, luk (ljubičasti), šećer, maslac, jabučni ocat, pimento, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Kupus narežemo na trakice, jabuke na kockice, a luk na kolutove. ; U zdjelu ulijemo crno vino i 50 ml maslinovog ulja, dodamo med, posolimo i promiješamo. ; Deblji dio pilećih bataka zarežemo nožem dva-tri puta i stavimo ih u mješavinu vina i meda da se mariniraju. ; U ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo kolutove luka i kockice jabuka, te miješajući pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom ulijemo jabučni ocat, promiješamo i pričekamo da tekućina napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta dodamo narezan kupus, lovorov list, piment, ulijemo cca. 400 ml vode i pirjamo na srednje jakoj vatri 60 minuta. ; Pola sata prije kraja pirjanja kupusa, marinirane pileće batke ocijedimo i stavimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice.
Pirjani crveni kupus obično jako paše s pečenom patkom ili guskom. No mi smo se odlučili na pileće batke, koje smo ispekli u pećnici, i nismo nimalo pogriješili.
Pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice. - kupus (crvenog), pileći batak, crno vino, med (od bagrema), jabuke, luk (ljubičasti), šećer, maslac, jabučni ocat, pimento, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Kupus narežemo na trakice, jabuke na kockice, a luk na kolutove. ; U zdjelu ulijemo crno vino i 50 ml maslinovog ulja, dodamo med, posolimo i promiješamo. ; Deblji dio pilećih bataka zarežemo nožem dva-tri puta i stavimo ih u mješavinu vina i meda da se mariniraju. ; U ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo kolutove luka i kockice jabuka, te miješajući pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom ulijemo jabučni ocat, promiješamo i pričekamo da tekućina napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta dodamo narezan kupus, lovorov list, piment, ulijemo cca. 400 ml vode i pirjamo na srednje jakoj vatri 60 minuta. ; Pola sata prije kraja pirjanja kupusa, marinirane pileće batke ocijedimo i stavimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Kupus narežemo na trakice, jabuke na kockice, a luk na kolutove.
U zdjelu ulijemo crno vino i 50 ml maslinovog ulja, dodamo med, posolimo i promiješamo.
Deblji dio pilećih bataka zarežemo nožem dva-tri puta i stavimo ih u mješavinu vina i meda da se mariniraju.
U ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo kolutove luka i kockice jabuka, te miješajući pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.
Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati.
Potom ulijemo jabučni ocat, promiješamo i pričekamo da tekućina napola ispari.
Nakon 5-6 minuta dodamo narezan kupus, lovorov list, piment, ulijemo cca. 400 ml vode i pirjamo na srednje jakoj vatri 60 minuta.
Pola sata prije kraja pirjanja kupusa, marinirane pileće batke ocijedimo i stavimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.