Junetina s vrganjima u crnom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s vrganjima u crnom vinu. – juneći odrezak, luk, crno vino, povrtni temeljac, mrkva, maslac, češnjak, glatko brašno, povrtni dodatak jelima, suhe šljive (otkoštenih), vrganji (sušenih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a mrkvu naribamo na fini ribež. ; U zdjelicu stavimo sušene vrganje, prelijemo ih vodom i ostavimo da se moče. ; U ugrijanom loncu rastopimo maslac, ulijemo 1-2 žlice maslinovog ulja, odreske posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo, i stavimo ih pržiti na ugrijanu masnoću sa svake strane 4 minute. ; Zatim odreske izvadimo na stranu, na toplo, a na masnoću dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, posolimo i miješajući pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute prženja vratimo odreske, ulijemo crno vino i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. ; Potom dodamo povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, suhe šljive, ocijeđene vrganje, napola poklopimo i kuhamo 70-ak minuta, po potrebi podlijevajući juhom. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Iz naslova je sve jasno. Ako se želite upustiti u pravu gurmansku avanturu, ovo je prava prilika za vas.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Junetina s vrganjima u crnom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s vrganjima u crnom vinu. – juneći odrezak, luk, crno vino, povrtni temeljac, mrkva, maslac, češnjak, glatko brašno, povrtni dodatak jelima, suhe šljive (otkoštenih), vrganji (sušenih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a mrkvu naribamo na fini ribež. ; U zdjelicu stavimo sušene vrganje, prelijemo ih vodom i ostavimo da se moče. ; U ugrijanom loncu rastopimo maslac, ulijemo 1-2 žlice maslinovog ulja, odreske posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo, i stavimo ih pržiti na ugrijanu masnoću sa svake strane 4 minute. ; Zatim odreske izvadimo na stranu, na toplo, a na masnoću dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, posolimo i miješajući pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute prženja vratimo odreske, ulijemo crno vino i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. ; Potom dodamo povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, suhe šljive, ocijeđene vrganje, napola poklopimo i kuhamo 70-ak minuta, po potrebi podlijevajući juhom. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Junetina s vrganjima u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s vrganjima u crnom vinu.
Iz naslova je sve jasno. Ako se želite upustiti u pravu gurmansku avanturu, ovo je prava prilika za vas.
Junetina s vrganjima u crnom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s vrganjima u crnom vinu. - juneći odrezak, luk, crno vino, povrtni temeljac, mrkva, maslac, češnjak, glatko brašno, povrtni dodatak jelima, suhe šljive (otkoštenih), vrganji (sušenih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a mrkvu naribamo na fini ribež. ; U zdjelicu stavimo sušene vrganje, prelijemo ih vodom i ostavimo da se moče. ; U ugrijanom loncu rastopimo maslac, ulijemo 1-2 žlice maslinovog ulja, odreske posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo, i stavimo ih pržiti na ugrijanu masnoću sa svake strane 4 minute. ; Zatim odreske izvadimo na stranu, na toplo, a na masnoću dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, posolimo i miješajući pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute prženja vratimo odreske, ulijemo crno vino i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. ; Potom dodamo povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, suhe šljive, ocijeđene vrganje, napola poklopimo i kuhamo 70-ak minuta, po potrebi podlijevajući juhom. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a mrkvu naribamo na fini ribež.
U zdjelicu stavimo sušene vrganje, prelijemo ih vodom i ostavimo da se moče.
U ugrijanom loncu rastopimo maslac, ulijemo 1-2 žlice maslinovog ulja, odreske posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo, i stavimo ih pržiti na ugrijanu masnoću sa svake strane 4 minute.
Zatim odreske izvadimo na stranu, na toplo, a na masnoću dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, posolimo i miješajući pržimo dok povrće malo ne omekša.
Nakon 2-3 minute prženja vratimo odreske, ulijemo crno vino i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta.
Potom dodamo povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, suhe šljive, ocijeđene vrganje, napola poklopimo i kuhamo 70-ak minuta, po potrebi podlijevajući juhom.