- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći file s njokima u crnom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file s njokima u crnom vinu. – juneći biftek, njoki, crno vino, goveđi temeljac, ružmarin, maslac, vrhnje za kuhanje, ulje, sol, bijeli papar, File očistimo od kožica i žilica te ga narežemo na odreske debljine 3 centimetra. ; Zatim odreske posolimo, premažemo uljem i stavimo ih peći u zagrijanu tavu, nauljenom stranom prema dolje. ; Nakon 3-4 minute pečenja gornju stranu odrezaka posolimo, premažemo uljem, okrenemo ih i pečemo još toliko. ; Potom odreske premjestimo na aluminijsku foliju i zatvorimo ih, a u tavu ulijemo crno vino i juhu, dodamo grančicu ružmarina i kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu s vinom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok se umak ne zgusne. ; Kuhane njoke ocijedimo i stavimo u tavu s umakom, dodamo maslac, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih umakom s njokima i poslužimo.
; – Juneći file ili biftek preliven njokima okupanim u finom umaku od crnog vina, jednostavno je jelo kojim možete zadiviti svakoga, pa i one najizbirljivije.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juneći file s njokima u crnom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file s njokima u crnom vinu. – juneći biftek, njoki, crno vino, goveđi temeljac, ružmarin, maslac, vrhnje za kuhanje, ulje, sol, bijeli papar, File očistimo od kožica i žilica te ga narežemo na odreske debljine 3 centimetra. ; Zatim odreske posolimo, premažemo uljem i stavimo ih peći u zagrijanu tavu, nauljenom stranom prema dolje. ; Nakon 3-4 minute pečenja gornju stranu odrezaka posolimo, premažemo uljem, okrenemo ih i pečemo još toliko. ; Potom odreske premjestimo na aluminijsku foliju i zatvorimo ih, a u tavu ulijemo crno vino i juhu, dodamo grančicu ružmarina i kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu s vinom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok se umak ne zgusne. ; Kuhane njoke ocijedimo i stavimo u tavu s umakom, dodamo maslac, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih umakom s njokima i poslužimo.
; -</div>
Juneći file s njokima u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file s njokima u crnom vinu.
Juneći file ili biftek preliven njokima okupanim u finom umaku od crnog vina, jednostavno je jelo kojim možete zadiviti svakoga, pa i one najizbirljivije.
Juneći file s njokima u crnom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file s njokima u crnom vinu. - juneći biftek, njoki, crno vino, goveđi temeljac, ružmarin, maslac, vrhnje za kuhanje, ulje, sol, bijeli papar, File očistimo od kožica i žilica te ga narežemo na odreske debljine 3 centimetra. ; Zatim odreske posolimo, premažemo uljem i stavimo ih peći u zagrijanu tavu, nauljenom stranom prema dolje. ; Nakon 3-4 minute pečenja gornju stranu odrezaka posolimo, premažemo uljem, okrenemo ih i pečemo još toliko. ; Potom odreske premjestimo na aluminijsku foliju i zatvorimo ih, a u tavu ulijemo crno vino i juhu, dodamo grančicu ružmarina i kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu s vinom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok se umak ne zgusne. ; Kuhane njoke ocijedimo i stavimo u tavu s umakom, dodamo maslac, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih umakom s njokima i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- File očistimo od kožica i žilica te ga narežemo na odreske debljine 3 centimetra.
- Zatim odreske posolimo, premažemo uljem i stavimo ih peći u zagrijanu tavu, nauljenom stranom prema dolje.
- Nakon 3-4 minute pečenja gornju stranu odrezaka posolimo, premažemo uljem, okrenemo ih i pečemo još toliko.
- Potom odreske premjestimo na aluminijsku foliju i zatvorimo ih, a u tavu ulijemo crno vino i juhu, dodamo grančicu ružmarina i kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Zatim u tavu s vinom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok se umak ne zgusne.
- Kuhane njoke ocijedimo i stavimo u tavu s umakom, dodamo maslac, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih umakom s njokima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|