Hladni kolač s rukolom i sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladni kolač s rukolom i sirom. – svježi kravlji sir, sir mascarpone, mileram, kukuruzno brašno, glatko brašno, maslac, peršin (sjeckani), bosiljak (sjeckani), češnjak, rukola, kiseli krastavci, sol i papar, Kukuruzno i glatko brašno prosijemo u zdjelu, maslac narežemo na kockice, kisele krastavce na kolutiće, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu s mješavinom brašna dodamo kockice maslaca i utrljamo ih prstima u brašno dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. Zatim posolimo, ulijemo cca 150 ml vode i tijesto izmijesimo u kuglu. ; Potom zdjelu s tijestom poklopimo i ostavimo da odstoji na sobnoj temperaturi. ; Nakon 30-ak minuta tijesto debljine 5 milimetara, oblikujemo po kalupu za pite, koji smo premazali maslacem, a dno mu prekrili papirom za pečenje. ; Zatim tijesto izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo mileram, mascarpone, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sjeckani bosiljak, posolimo, popaprimo, izradimo jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje. ; Gotovo tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se malo ohladi. ; Potom dno tijesta prekrijemo opranom rukolom, preko nje rasporedimo mješavinu sireva, ukrasimo kolutićima kiselih krastavaca i poslužimo.
; – Neobičan, ali i neobično dobar kolač s mješavinom sireva, na podlozi od rukole na prhkom tijestu, ukrašen kolutićima kiselih krastavaca. Svakako kušati!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Hladni kolač s rukolom i sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladni kolač s rukolom i sirom. – svježi kravlji sir, sir mascarpone, mileram, kukuruzno brašno, glatko brašno, maslac, peršin (sjeckani), bosiljak (sjeckani), češnjak, rukola, kiseli krastavci, sol i papar, Kukuruzno i glatko brašno prosijemo u zdjelu, maslac narežemo na kockice, kisele krastavce na kolutiće, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu s mješavinom brašna dodamo kockice maslaca i utrljamo ih prstima u brašno dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. Zatim posolimo, ulijemo cca 150 ml vode i tijesto izmijesimo u kuglu. ; Potom zdjelu s tijestom poklopimo i ostavimo da odstoji na sobnoj temperaturi. ; Nakon 30-ak minuta tijesto debljine 5 milimetara, oblikujemo po kalupu za pite, koji smo premazali maslacem, a dno mu prekrili papirom za pečenje. ; Zatim tijesto izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo mileram, mascarpone, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sjeckani bosiljak, posolimo, popaprimo, izradimo jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje. ; Gotovo tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se malo ohladi. ; Potom dno tijesta prekrijemo opranom rukolom, preko nje rasporedimo mješavinu sireva, ukrasimo kolutićima kiselih krastavaca i poslužimo.
; -</div>
Hladni kolač s rukolom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladni kolač s rukolom i sirom.
Neobičan, ali i neobično dobar kolač s mješavinom sireva, na podlozi od rukole na prhkom tijestu, ukrašen kolutićima kiselih krastavaca. Svakako kušati!
Hladni kolač s rukolom i sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladni kolač s rukolom i sirom. - svježi kravlji sir, sir mascarpone, mileram, kukuruzno brašno, glatko brašno, maslac, peršin (sjeckani), bosiljak (sjeckani), češnjak, rukola, kiseli krastavci, sol i papar, Kukuruzno i glatko brašno prosijemo u zdjelu, maslac narežemo na kockice, kisele krastavce na kolutiće, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu s mješavinom brašna dodamo kockice maslaca i utrljamo ih prstima u brašno dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. Zatim posolimo, ulijemo cca 150 ml vode i tijesto izmijesimo u kuglu. ; Potom zdjelu s tijestom poklopimo i ostavimo da odstoji na sobnoj temperaturi. ; Nakon 30-ak minuta tijesto debljine 5 milimetara, oblikujemo po kalupu za pite, koji smo premazali maslacem, a dno mu prekrili papirom za pečenje. ; Zatim tijesto izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo mileram, mascarpone, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sjeckani bosiljak, posolimo, popaprimo, izradimo jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje. ; Gotovo tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se malo ohladi. ; Potom dno tijesta prekrijemo opranom rukolom, preko nje rasporedimo mješavinu sireva, ukrasimo kolutićima kiselih krastavaca i poslužimo.
; -
Kukuruzno i glatko brašno prosijemo u zdjelu, maslac narežemo na kockice, kisele krastavce na kolutiće, a češnjak protisnemo.
U zdjelu s mješavinom brašna dodamo kockice maslaca i utrljamo ih prstima u brašno dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. Zatim posolimo, ulijemo cca 150 ml vode i tijesto izmijesimo u kuglu.
Potom zdjelu s tijestom poklopimo i ostavimo da odstoji na sobnoj temperaturi.
Nakon 30-ak minuta tijesto debljine 5 milimetara, oblikujemo po kalupu za pite, koji smo premazali maslacem, a dno mu prekrili papirom za pečenje.
Zatim tijesto izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
Za to vrijeme u zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo mileram, mascarpone, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sjeckani bosiljak, posolimo, popaprimo, izradimo jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje.
Gotovo tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se malo ohladi.
Potom dno tijesta prekrijemo opranom rukolom, preko nje rasporedimo mješavinu sireva, ukrasimo kolutićima kiselih krastavaca i poslužimo.