- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s pikantnim vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima. – vrganji (svježih), kukuruzna krupica, maslac, češnjak, bijelo vino, ljuta papričica, sir ribanac (naribanog), peršin (sjeckanog), sol i papar, Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo. ; U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju. ; U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute. ; Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
;  – Izuzetno zdravo i lagano jelo od palente s umakom od vrganja aromatiziranih ljutom papričicom, češnjakom i bijelim vinom. Ako vas zanimaju detalji, pokrenite video i uživajte.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Palenta s pikantnim vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima. – vrganji (svježih), kukuruzna krupica, maslac, češnjak, bijelo vino, ljuta papričica, sir ribanac (naribanog), peršin (sjeckanog), sol i papar, Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo. ; U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju. ; U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute. ; Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Palenta s pikantnim vrganjima    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima.    
         
     
                
        
            
        Izuzetno zdravo i lagano jelo od palente s umakom od vrganja aromatiziranih ljutom papričicom, češnjakom i bijelim vinom. Ako vas zanimaju detalji, pokrenite video i uživajte.
Palenta s pikantnim vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima. - vrganji (svježih), kukuruzna krupica, maslac, češnjak, bijelo vino, ljuta papričica, sir ribanac (naribanog), peršin (sjeckanog), sol i papar, Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo. ; U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju. ; U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute. ; Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
; -
 
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo. 
- U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju. 
- U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre. 
- U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi. 
- Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute. 
- Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. 
- Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. 
- Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre. 
- Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
 
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        | 
    
        Votes: 61Rating: 4.59
 You:
 
        Rate this recipe!     |  | 
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | Za Print recepta klikni ikonu >> |  | 
    
     
         
    
    
                        | Vrijeme pripreme:30minuta |  |