- Slavko Večerić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ražnjići od kobasica sa satarašom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od kobasica sa satarašom.
Razne vrste kobasica (one koje najviše volite), sa malo slanine, sve na tavici. Ako imate spreman roštilj, još bolje! Uz njih sjajno paše sataraš, jelo od povrća porijeklom iz Baranje, čije se razne slične kombinacije mogu naći širom srednje i južne Europe. Uglavnom, dovoljno kalorija da mirno možete cijeli dan kopati po njivi.
Ražnjići od kobasica sa satarašom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od kobasica sa satarašom. - kobasica (raznih vrsta), slanina, luk, patlidžan, rajčica, paprika, peršin (kosanog), sol i papar, Na ugrijanu tavu stavimo pola maslinovog, pola običnog ulja i luk. ; Dok se luk pirja na ražnjiće na izmjenice nabadamo razne vrste kobasica i slaninu. U posebnoj tavici zatim stavimo peći ražnjiće. ; Za to vrijeme na pirjani luk dodamo na kocke narezanu papriku i patlidžan. ; Solimo, paprimo i pirjamo dok povrće ne omekša. ; Dodajemo rajčice, peršina, malo vode (može i temeljca od mesne kocke), poklopimo i pirjamo još desetak minuta.; -
Upute po koracima:
- Na ugrijanu tavu stavimo pola maslinovog, pola običnog ulja i luk.
- Dok se luk pirja na ražnjiće na izmjenice nabadamo razne vrste kobasica i slaninu. U posebnoj tavici zatim stavimo peći ražnjiće.
- Za to vrijeme na pirjani luk dodamo na kocke narezanu papriku i patlidžan.
- Solimo, paprimo i pirjamo dok povrće ne omekša.
- Dodajemo rajčice, peršina, malo vode (može i temeljca od mesne kocke), poklopimo i pirjamo još desetak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |