- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Aromatični zobeni kolačići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatične zobene kolačiće. – glatko brašno, maslac (omekšalog), smeđi šećer, zobene pahuljice, džem od borovnica, orasi (očišćenih), grožđice (sušenih), rum, sol, Očišćene orahe nasjeckamo, u zdjelicu sa džemom ulijemo 100 ml vode i promiješamo, a grožđice namočimo rumom. ; U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu. ; Zatim dodamo ocijeđene grožđice, sjeckane orahe, zobene pahuljice, prosijemo brašno, malo posolimo i nježno miješamo lopaticom ili kuhačom dok ne dobijemo jednoličnu rahlu smjesu. ; Dobivenu smjesu rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i nježno utisnemo. ; Potom mješavinom džema i vode prekrijemo smjesu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25-30 minuta. ; Gotov kolač izvadimo i pričekamo da se potpuno ohladi, narežemo ga na kocke te poslužimo.
; – Početak adventa označuje i početak pripreme raznih finih jela i razmišljanja što ćemo spremati za predstojeće blagdane. Tako smo vam pripremili i ove slatke zobene kolačiće, a na vama je da pogledate postupak i sami ih ispečete.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Aromatični zobeni kolačići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatične zobene kolačiće. – glatko brašno, maslac (omekšalog), smeđi šećer, zobene pahuljice, džem od borovnica, orasi (očišćenih), grožðice (sušenih), rum, sol, Očišćene orahe nasjeckamo, u zdjelicu sa džemom ulijemo 100 ml vode i promiješamo, a grožđice namočimo rumom. ; U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu. ; Zatim dodamo ocijeđene grožđice, sjeckane orahe, zobene pahuljice, prosijemo brašno, malo posolimo i nježno miješamo lopaticom ili kuhačom dok ne dobijemo jednoličnu rahlu smjesu. ; Dobivenu smjesu rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i nježno utisnemo. ; Potom mješavinom džema i vode prekrijemo smjesu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25-30 minuta. ; Gotov kolač izvadimo i pričekamo da se potpuno ohladi, narežemo ga na kocke te poslužimo.
; -</div>
Aromatični zobeni kolačići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatične zobene kolačiće.
Početak adventa označuje i početak pripreme raznih finih jela i razmišljanja što ćemo spremati za predstojeće blagdane. Tako smo vam pripremili i ove slatke zobene kolačiće, a na vama je da pogledate postupak i sami ih ispečete.
Aromatični zobeni kolačići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatične zobene kolačiće. - glatko brašno, maslac (omekšalog), smeđi šećer, zobene pahuljice, džem od borovnica, orasi (očišćenih), grožðice (sušenih), rum, sol, Očišćene orahe nasjeckamo, u zdjelicu sa džemom ulijemo 100 ml vode i promiješamo, a grožđice namočimo rumom. ; U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu. ; Zatim dodamo ocijeđene grožđice, sjeckane orahe, zobene pahuljice, prosijemo brašno, malo posolimo i nježno miješamo lopaticom ili kuhačom dok ne dobijemo jednoličnu rahlu smjesu. ; Dobivenu smjesu rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i nježno utisnemo. ; Potom mješavinom džema i vode prekrijemo smjesu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25-30 minuta. ; Gotov kolač izvadimo i pričekamo da se potpuno ohladi, narežemo ga na kocke te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Očišćene orahe nasjeckamo, u zdjelicu sa džemom ulijemo 100 ml vode i promiješamo, a grožđice namočimo rumom.
- U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu.
- Zatim dodamo ocijeđene grožđice, sjeckane orahe, zobene pahuljice, prosijemo brašno, malo posolimo i nježno miješamo lopaticom ili kuhačom dok ne dobijemo jednoličnu rahlu smjesu.
- Dobivenu smjesu rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i nježno utisnemo.
- Potom mješavinom džema i vode prekrijemo smjesu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25-30 minuta.
- Gotov kolač izvadimo i pričekamo da se potpuno ohladi, narežemo ga na kocke te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|