- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjska rolada sa svježim krastavcem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku roladu sa svježim krastavcem. – svinjski file ((po prilici 150 g)), krastavac, kopar (svježi), panceta, kobasica pečenica, mesni temeljac, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske istučemo tupom stranom bata za meso, meso kobasica izvadimo iz ovitka i natrgamo, krastavce ogulimo, operemo, odrežemo im krajeve i izdubimo sredinu, a kopar nasjeckamo. ; Zatim izdubljene krastavce nadjenemo natrganim mesom kobasica i stavimo ih na stranu. ; Odreske rasporedimo po radnoj plohi, začinimo ih solju i paprom te posipamo sjeckanim koprom. ; Potom na svaki odrezak stavimo po krišku pancete, na nju položimo nadjeveni krastavac, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade posolimo, stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, i pečemo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta prelijemo ih vinom i mesnom juhom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da malo zgusne. ; Za to vrijeme roladama uklonimo kuhinjske vezice i narežemo ih na kriške. ; Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo kriške rolada i poslužimo.; – Ako ne podnosite „jaču“ hranu, a htjeli bi, onda je ova rolada kao stvorena za vas, jer će svježina svježeg krastavca u njoj sigurno pomoći da uživate u ovom jelu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Svinjska rolada sa svježim krastavcem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku roladu sa svježim krastavcem. – svinjski file ((po prilici 150 g)), krastavac, kopar (svježi), panceta, kobasice pečenice, mesni temeljac, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske istučemo tupom stranom bata za meso, meso kobasica izvadimo iz ovitka i natrgamo, krastavce ogulimo, operemo, odrežemo im krajeve i izdubimo sredinu, a kopar nasjeckamo. ; Zatim izdubljene krastavce nadjenemo natrganim mesom kobasica i stavimo ih na stranu. ; Odreske rasporedimo po radnoj plohi, začinimo ih solju i paprom te posipamo sjeckanim koprom. ; Potom na svaki odrezak stavimo po krišku pancete, na nju položimo nadjeveni krastavac, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade posolimo, stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, i pečemo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta prelijemo ih vinom i mesnom juhom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da malo zgusne. ; Za to vrijeme roladama uklonimo kuhinjske vezice i narežemo ih na kriške. ; Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo kriške rolada i poslužimo.; -</div>
Svinjska rolada sa svježim krastavcem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku roladu sa svježim krastavcem.
Ako ne podnosite „jaču“ hranu, a htjeli bi, onda je ova rolada kao stvorena za vas, jer će svježina svježeg krastavca u njoj sigurno pomoći da uživate u ovom jelu.
Svinjska rolada sa svježim krastavcem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku roladu sa svježim krastavcem. - svinjski file ((po prilici 150 g)), krastavac, kopar (svježi), panceta, kobasice pečenice, mesni temeljac, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske istučemo tupom stranom bata za meso, meso kobasica izvadimo iz ovitka i natrgamo, krastavce ogulimo, operemo, odrežemo im krajeve i izdubimo sredinu, a kopar nasjeckamo. ; Zatim izdubljene krastavce nadjenemo natrganim mesom kobasica i stavimo ih na stranu. ; Odreske rasporedimo po radnoj plohi, začinimo ih solju i paprom te posipamo sjeckanim koprom. ; Potom na svaki odrezak stavimo po krišku pancete, na nju položimo nadjeveni krastavac, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade posolimo, stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, i pečemo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta prelijemo ih vinom i mesnom juhom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da malo zgusne. ; Za to vrijeme roladama uklonimo kuhinjske vezice i narežemo ih na kriške. ; Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo kriške rolada i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Odreske istučemo tupom stranom bata za meso, meso kobasica izvadimo iz ovitka i natrgamo, krastavce ogulimo, operemo, odrežemo im krajeve i izdubimo sredinu, a kopar nasjeckamo.
- Zatim izdubljene krastavce nadjenemo natrganim mesom kobasica i stavimo ih na stranu.
- Odreske rasporedimo po radnoj plohi, začinimo ih solju i paprom te posipamo sjeckanim koprom.
- Potom na svaki odrezak stavimo po krišku pancete, na nju položimo nadjeveni krastavac, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
- Tako pripremljene rolade posolimo, stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, i pečemo ih sa svih strana.
- Nakon 10-ak minuta prelijemo ih vinom i mesnom juhom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
- Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da malo zgusne.
- Za to vrijeme roladama uklonimo kuhinjske vezice i narežemo ih na kriške.
- Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo kriške rolada i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|