- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneća rolada u pikantnoj salsi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću roladu u pikantnoj salsi. – juneći odrezak (tanka (po prilici 130 g po odresku)), senf, mljevena ljuta paprika, hrenovka, luk, kiseli kupus, glatko brašno, goveđi temeljac, ljuta salsa, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske očistimo od kožica i žilica te istučemo ravnom stranom bata za meso, a luk narežemo na trakice. ; Zatim odreske rasporedimo po radnoj površini, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, prekrijemo slojem kiselog kupusa i trakicama luka, na svaki stavimo po hrenovku, posipamo mljevenom ljutom paprikom, savijemo ih u rolade i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti sa svih strana u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. ; Nakon 5-6 minuta prženja rolade prelijemo ljutom salsom i juhom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta. ; Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje i uklonimo im kuhinjske vezice. ; Na tanjure stavimo umak, rolade narežemo na kriške i rasporedimo ih preko umaka te poslužimo.
; – Rolade prepune različitih sastojaka i finih okusa, okupane u umaku od pikantne salse, teško je riječima opisati. Stoga pogledajte video i uživajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juneća rolada u pikantnoj salsi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću roladu u pikantnoj salsi. – juneći odrezak (tanka (po prilici 130 g po odresku)), senf, mljevena ljuta paprika, hrenovke, luk, kiseli kupus, glatko brašno, goveđi temeljac, ljuta salsa, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske očistimo od kožica i žilica te istučemo ravnom stranom bata za meso, a luk narežemo na trakice. ; Zatim odreske rasporedimo po radnoj površini, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, prekrijemo slojem kiselog kupusa i trakicama luka, na svaki stavimo po hrenovku, posipamo mljevenom ljutom paprikom, savijemo ih u rolade i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti sa svih strana u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. ; Nakon 5-6 minuta prženja rolade prelijemo ljutom salsom i juhom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta. ; Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje i uklonimo im kuhinjske vezice. ; Na tanjure stavimo umak, rolade narežemo na kriške i rasporedimo ih preko umaka te poslužimo.
; -</div>
Juneća rolada u pikantnoj salsi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću roladu u pikantnoj salsi.
Rolade prepune različitih sastojaka i finih okusa, okupane u umaku od pikantne salse, teško je riječima opisati. Stoga pogledajte video i uživajte!
Juneća rolada u pikantnoj salsi - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću roladu u pikantnoj salsi. - juneći odrezak (tanka (po prilici 130 g po odresku)), senf, mljevena ljuta paprika, hrenovke, luk, kiseli kupus, glatko brašno, goveđi temeljac, ljuta salsa, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske očistimo od kožica i žilica te istučemo ravnom stranom bata za meso, a luk narežemo na trakice. ; Zatim odreske rasporedimo po radnoj površini, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, prekrijemo slojem kiselog kupusa i trakicama luka, na svaki stavimo po hrenovku, posipamo mljevenom ljutom paprikom, savijemo ih u rolade i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti sa svih strana u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. ; Nakon 5-6 minuta prženja rolade prelijemo ljutom salsom i juhom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta. ; Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje i uklonimo im kuhinjske vezice. ; Na tanjure stavimo umak, rolade narežemo na kriške i rasporedimo ih preko umaka te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Odreske očistimo od kožica i žilica te istučemo ravnom stranom bata za meso, a luk narežemo na trakice.
- Zatim odreske rasporedimo po radnoj površini, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, prekrijemo slojem kiselog kupusa i trakicama luka, na svaki stavimo po hrenovku, posipamo mljevenom ljutom paprikom, savijemo ih u rolade i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
- Tako pripremljene rolade posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti sa svih strana u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja.
- Nakon 5-6 minuta prženja rolade prelijemo ljutom salsom i juhom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta.
- Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje i uklonimo im kuhinjske vezice.
- Na tanjure stavimo umak, rolade narežemo na kriške i rasporedimo ih preko umaka te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|