Aromatična torta s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu tortu s jabukama. – jabuke, mlijeko, glatko brašno, raženo brašno, prašak za pecivo, maslac (omekšalog), smeđi šećer, limun, jaje, vanilin šećer, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribanog), zvjezdasti anis, bademi (u listićima), sol, Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kriške, jaja umutimo, zvijezdice anisa izmrvimo, limunov sok iscijedimo, a koricu naribamo. ; U zdjelu s narezanim jabukama ulijemo sok od limuna, posipamo vanilin šećerom i cimetom u prahu, dobro promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna i stalno miksajući, postupno ulijevamo umućena jaja. ; Potom u zdjelu prosijemo glatko i raženo brašno, prašak za pecivo, muškatni oraščić, mrvljene zvijezdice anisa, ulijemo mlijeko i lopaticom ili kuhačom izmiješamo jednoličnu smjesu. ; U dobivenu smjesu umiješamo 2/3 jabuka te sve zajedno premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje. ; Smjesu rasporedimo i poravnamo, rub prekrijemo preostalim jabukama, sredinu posipamo listićima badema i smeđim šećerom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Gotovu tortu ostavimo da se ohladi, narežemo ju na kriške i poslužimo.
; – Aromatična i podatna torta ispunjena listićima jabuka odgovor je na vječno pitanje – Kakav kolač da pripremim za Božić? I to je to, dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Aromatična torta s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu tortu s jabukama. – jabuke, mlijeko, glatko brašno, raženo brašno, prašak za pecivo, maslac (omekšalog), smeđi šećer, limun, jaje, vanilin šećer, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribanog), zvjezdasti anis, bademi (u listićima), sol, Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kriške, jaja umutimo, zvijezdice anisa izmrvimo, limunov sok iscijedimo, a koricu naribamo. ; U zdjelu s narezanim jabukama ulijemo sok od limuna, posipamo vanilin šećerom i cimetom u prahu, dobro promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna i stalno miksajući, postupno ulijevamo umućena jaja. ; Potom u zdjelu prosijemo glatko i raženo brašno, prašak za pecivo, muškatni oraščić, mrvljene zvijezdice anisa, ulijemo mlijeko i lopaticom ili kuhačom izmiješamo jednoličnu smjesu. ; U dobivenu smjesu umiješamo 2/3 jabuka te sve zajedno premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje. ; Smjesu rasporedimo i poravnamo, rub prekrijemo preostalim jabukama, sredinu posipamo listićima badema i smeđim šećerom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Gotovu tortu ostavimo da se ohladi, narežemo ju na kriške i poslužimo.
; -</div>
Aromatična torta s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu tortu s jabukama.
Aromatična i podatna torta ispunjena listićima jabuka odgovor je na vječno pitanje – Kakav kolač da pripremim za Božić? I to je to, dobar tek!
Aromatična torta s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu tortu s jabukama. - jabuke, mlijeko, glatko brašno, raženo brašno, prašak za pecivo, maslac (omekšalog), smeđi šećer, limun, jaje, vanilin šećer, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribanog), zvjezdasti anis, bademi (u listićima), sol, Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kriške, jaja umutimo, zvijezdice anisa izmrvimo, limunov sok iscijedimo, a koricu naribamo. ; U zdjelu s narezanim jabukama ulijemo sok od limuna, posipamo vanilin šećerom i cimetom u prahu, dobro promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna i stalno miksajući, postupno ulijevamo umućena jaja. ; Potom u zdjelu prosijemo glatko i raženo brašno, prašak za pecivo, muškatni oraščić, mrvljene zvijezdice anisa, ulijemo mlijeko i lopaticom ili kuhačom izmiješamo jednoličnu smjesu. ; U dobivenu smjesu umiješamo 2/3 jabuka te sve zajedno premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje. ; Smjesu rasporedimo i poravnamo, rub prekrijemo preostalim jabukama, sredinu posipamo listićima badema i smeđim šećerom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Gotovu tortu ostavimo da se ohladi, narežemo ju na kriške i poslužimo.
; -
Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kriške, jaja umutimo, zvijezdice anisa izmrvimo, limunov sok iscijedimo, a koricu naribamo.
U zdjelu s narezanim jabukama ulijemo sok od limuna, posipamo vanilin šećerom i cimetom u prahu, dobro promiješamo i stavimo na stranu.
U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo smeđi šećer i ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu.
Zatim dodamo naribanu koricu limuna i stalno miksajući, postupno ulijevamo umućena jaja.
Potom u zdjelu prosijemo glatko i raženo brašno, prašak za pecivo, muškatni oraščić, mrvljene zvijezdice anisa, ulijemo mlijeko i lopaticom ili kuhačom izmiješamo jednoličnu smjesu.
U dobivenu smjesu umiješamo 2/3 jabuka te sve zajedno premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje.
Smjesu rasporedimo i poravnamo, rub prekrijemo preostalim jabukama, sredinu posipamo listićima badema i smeđim šećerom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.
Gotovu tortu ostavimo da se ohladi, narežemo ju na kriške i poslužimo.