- Almo Čatlak
- 60 min
- 8-10 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Croquembouche – svečani francuski kolač – – biskvit (za tortu), puding (od vanilije), liker od naranče, vrhnje za šlag, princes krafne (manjih), šećer, čokolada za kuhanje, bademi, Čokoladu za kuhanje natrgamo, a od vrhnja napravimo šlag. ; U zdjelu s pudingom ulijemo liker od naranče, dodamo šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U ugrijanu tavu ulijemo vodu, dodamo šećer i kad zavri kuhamo bez miješanja na laganoj vatri 5-6 minuta, dok se sirup ne počne zgušnjavati. ; Za to vrijeme kremu od pudinga i šlaga premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; U zdjelu iznad pare stavimo komade čokolade, preko nje prelijemo šećerni sirup i miješajući kuhamo dok ne dobijemo jednoličnu glazuru te zdjelu maknemo s pare. ; Princes krafnama napravimo male rupice i kroz njih ih nadjenemo kremom od pudinga i šlaga, umočimo ih u čokoladnu glazuru i slažemo u krug po biskvitnoj podlozi za torte. ; Na taj način i dalje slažemo sve manje krugove u visinu, pazeći da dobijemo stožasti oblik. ; Kolač prelijemo preostalom glazurom, posipamo štapićima badema i poslužimo.
; – Iz nadaleko poznate francuske kuhinje stiže nam novo remek-djelo. Male princes krafne ispunjene pudingom od vanilije, okupane u čokoladnoj glazuri i složene na poseban način, glavne su zvijezde ovog svečanog kolača.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Croquembouche – svečani francuski kolač – – biskvit (za tortu), puding (od vanilije), liker od naranče, vrhnje za šlag, princes krafne (manjih), šećer, čokolada za kuhanje, bademi, Čokoladu za kuhanje natrgamo, a od vrhnja napravimo šlag. ; U zdjelu s pudingom ulijemo liker od naranče, dodamo šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U ugrijanu tavu ulijemo vodu, dodamo šećer i kad zavri kuhamo bez miješanja na laganoj vatri 5-6 minuta, dok se sirup ne počne zgušnjavati. ; Za to vrijeme kremu od pudinga i šlaga premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; U zdjelu iznad pare stavimo komade čokolade, preko nje prelijemo šećerni sirup i miješajući kuhamo dok ne dobijemo jednoličnu glazuru te zdjelu maknemo s pare. ; Princes krafnama napravimo male rupice i kroz njih ih nadjenemo kremom od pudinga i šlaga, umočimo ih u čokoladnu glazuru i slažemo u krug po biskvitnoj podlozi za torte. ; Na taj način i dalje slažemo sve manje krugove u visinu, pazeći da dobijemo stožasti oblik. ; Kolač prelijemo preostalom glazurom, posipamo štapićima badema i poslužimo.
; -</div>
Croquembouche - svečani francuski kolač
Iz nadaleko poznate francuske kuhinje stiže nam novo remek-djelo. Male princes krafne ispunjene pudingom od vanilije, okupane u čokoladnoj glazuri i složene na poseban način, glavne su zvijezde ovog svečanog kolača.
Croquembouche - svečani francuski kolač - - biskvit (za tortu), puding (od vanilije), liker od naranče, vrhnje za šlag, princes krafne (manjih), šećer, čokolada za kuhanje, bademi, Čokoladu za kuhanje natrgamo, a od vrhnja napravimo šlag. ; U zdjelu s pudingom ulijemo liker od naranče, dodamo šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U ugrijanu tavu ulijemo vodu, dodamo šećer i kad zavri kuhamo bez miješanja na laganoj vatri 5-6 minuta, dok se sirup ne počne zgušnjavati. ; Za to vrijeme kremu od pudinga i šlaga premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; U zdjelu iznad pare stavimo komade čokolade, preko nje prelijemo šećerni sirup i miješajući kuhamo dok ne dobijemo jednoličnu glazuru te zdjelu maknemo s pare. ; Princes krafnama napravimo male rupice i kroz njih ih nadjenemo kremom od pudinga i šlaga, umočimo ih u čokoladnu glazuru i slažemo u krug po biskvitnoj podlozi za torte. ; Na taj način i dalje slažemo sve manje krugove u visinu, pazeći da dobijemo stožasti oblik. ; Kolač prelijemo preostalom glazurom, posipamo štapićima badema i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Čokoladu za kuhanje natrgamo, a od vrhnja napravimo šlag.
- U zdjelu s pudingom ulijemo liker od naranče, dodamo šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- U ugrijanu tavu ulijemo vodu, dodamo šećer i kad zavri kuhamo bez miješanja na laganoj vatri 5-6 minuta, dok se sirup ne počne zgušnjavati.
- Za to vrijeme kremu od pudinga i šlaga premjestimo u vrećicu za istiskivanje.
- U zdjelu iznad pare stavimo komade čokolade, preko nje prelijemo šećerni sirup i miješajući kuhamo dok ne dobijemo jednoličnu glazuru te zdjelu maknemo s pare.
- Princes krafnama napravimo male rupice i kroz njih ih nadjenemo kremom od pudinga i šlaga, umočimo ih u čokoladnu glazuru i slažemo u krug po biskvitnoj podlozi za torte.
- Na taj način i dalje slažemo sve manje krugove u visinu, pazeći da dobijemo stožasti oblik.
- Kolač prelijemo preostalom glazurom, posipamo štapićima badema i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|