- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske svinjskog karea u pikantnoj salsi.
Izvrsni mekani i sočni pirjani odresci svinjskog karea u aromatičnoj i pikantnoj salsi od rajčica, luka, češnjaka i ljute papričice, te još pokojeg začina, jamstvo su za odličan obrok!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski kare, 8 otkoštenih (po prilici 80-100 g svaki)
- maslac, 25 g
- ljuta papričica, 1 zelena
- mini rajčica, 200 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- origano, 1 žličica sušeni
- bijelo vino, 100 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mini rajčice narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, a ljutu papričicu očistimo od sjemenki i narežemo ju na trakice.
- U ugrijanu tavu ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo luk, posolimo ga i pržimo dok ne omekša.
- Nakon 2 minute dodamo trakice ljute papričice, protisnemo češnjak, začinimo majčinom dušicom i origanom, dodamo narezane mini rajčice, popaprimo, promiješamo i preko povrća rasporedimo svinjske odreske.
- Potom odreske posolimo i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno okrećući meso i podlijevajući vinom.
- Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |