- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Hobotnica kao ispod peke – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke. – hobotnica ((odmrznuta i očišćena) ), krumpir, mini rajčica, luk, ružmarin, češnjak, mrkva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu. ; Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom. ; Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom dodamo grančicu ružmarina, režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice. ; Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Tko voli i želi hobotnicu ispod peke, a ne čeka mu se ljeto, more i prave peke s pravom vatrom, neka pogleda ovaj recept i požuri u ribarnicu. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Hobotnica kao ispod peke – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke. – hobotnica ((odmrznuta i očišćena) ), krumpir, mini rajčica, luk, ružmarin, češnjak, mrkva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu. ; Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom. ; Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom dodamo grančicu ružmarina, neočišćene režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice. ; Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Hobotnica kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke.
Tko voli i želi hobotnicu ispod peke, a ne čeka mu se ljeto, more i prave peke s pravom vatrom, neka pogleda ovaj recept i požuri u ribarnicu. Dobar tek!
Hobotnica kao ispod peke - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke. - hobotnica ((odmrznuta i očišćena) ), krumpir, mini rajčica, luk, ružmarin, češnjak, mrkva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu. ; Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom. ; Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom dodamo grančicu ružmarina, neočišćene režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice. ; Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta.
- Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu.
- Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom.
- Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu.
- Potom dodamo grančicu ružmarina, režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice.
- Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
- Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 104
Rating: 4.42
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:110minuta |
|