Tuna i povrće s grila

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tuna i povrće s grila
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tunu i povrće s grila.

Odličan, ukusan, brz, cjelovit i zdrav obrok. Ne znamo koji bi još pridjev dodali ovom jelu, stoga pogledajte video i ako se sjetite još kojeg, javite nam!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice narežemo na kolutove debljine 1,5 centimetra, paprike očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan narežemo na komade veličine zalogaja.
  2. Zatim narezani patlidžan premjestimo u zdjelu, prelijemo ga sokom od limuna da ne oksidira, dodamo tikvice, posolimo i promiješamo.
  3. Preko svega stavimo narezane paprike, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji kako bi tikvice omekšale, a patlidžan pustio gorčinu.
  4. Nakon 20-ak minuta narezano povrće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga 5-6 minuta sa svih strana.
  5. Pečeno povrće premjestimo u posudu i prekrijemo ga aluminijskom folijom.
  6. Zatim na vruću gril tavu stavimo filete tune, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i pečemo na jakoj vatri.
  7. Nakon 3-4 minute pečenja, filete tune okrenemo, posolimo i pečemo još toliko.
  8. Za to vrijeme pečeno povrće posipamo majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, promiješamo i rasporedimo na tanjure.
  9. Preko povrća stavimo pečene odreske tune, na svaki odrezak stavimo po krišku maslaca sa začinskim biljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 57
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: