- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tuna i povrće s grila – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tunu i povrće s grila. – tuna ((po prilici 120 g)), tikvice, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, patlidžan, limun, majčina dušica (sušena), maslac sa začinskim biljem, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Tikvice narežemo na kolutove debljine 1,5 centimetra, paprike očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan narežemo na komade veličine zalogaja. ; Zatim narezani patlidžan premjestimo u zdjelu, prelijemo ga sokom od limuna da ne oksidira, dodamo tikvice, posolimo i promiješamo. ; Preko svega stavimo narezane paprike, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji kako bi tikvice omekšale, a patlidžan pustio gorčinu. ; Nakon 20-ak minuta narezano povrće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga 5-6 minuta sa svih strana. ; Pečeno povrće premjestimo u posudu i prekrijemo ga aluminijskom folijom. ; Zatim na vruću gril tavu stavimo filete tune, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i pečemo na jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pečenja, filete tune okrenemo, posolimo i pečemo još toliko.; Za to vrijeme pečeno povrće posipamo majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, promiješamo i rasporedimo na tanjure. ; Preko povrća stavimo pečene odreske tune, na svaki odrezak stavimo po krišku maslaca sa začinskim biljem i poslužimo.; – Odličan, ukusan, brz, cjelovit i zdrav obrok. Ne znamo koji bi još pridjev dodali ovom jelu, stoga pogledajte video i ako se sjetite još kojeg, javite nam!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tuna i povrće s grila – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tunu i povrće s grila. – tuna ((po prilici 120 g)), tikvice, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, patlidžan, limun, majčina dušica (sušena), maslac sa začinskim travama, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Tikvice narežemo na kolutove debljine 1,5 centimetra, paprike očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan narežemo na komade veličine zalogaja. ; Zatim narezani patlidžan premjestimo u zdjelu, prelijemo ga sokom od limuna da ne oksidira, dodamo tikvice, posolimo i promiješamo. ; Preko svega stavimo narezane paprike, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji kako bi tikvice omekšale, a patlidžan pustio gorčinu. ; Nakon 20-ak minuta narezano povrće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga 5-6 minuta sa svih strana. ; Pečeno povrće premjestimo u posudu i prekrijemo ga aluminijskom folijom. ; Zatim na vruću gril tavu stavimo filete tune, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i pečemo na jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pečenja, filete tune okrenemo, posolimo i pečemo još toliko.; Za to vrijeme pečeno povrće posipamo majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, promiješamo i rasporedimo na tanjure. ; Preko povrća stavimo pečene odreske tune, na svaki odrezak stavimo po krišku maslaca sa začinskim biljem i poslužimo.; -</div>
Tuna i povrće s grila
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tunu i povrće s grila.
Odličan, ukusan, brz, cjelovit i zdrav obrok. Ne znamo koji bi još pridjev dodali ovom jelu, stoga pogledajte video i ako se sjetite još kojeg, javite nam!
Tuna i povrće s grila - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tunu i povrće s grila. - tuna ((po prilici 120 g)), tikvice, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, patlidžan, limun, majčina dušica (sušena), maslac sa začinskim travama, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Tikvice narežemo na kolutove debljine 1,5 centimetra, paprike očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan narežemo na komade veličine zalogaja. ; Zatim narezani patlidžan premjestimo u zdjelu, prelijemo ga sokom od limuna da ne oksidira, dodamo tikvice, posolimo i promiješamo. ; Preko svega stavimo narezane paprike, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji kako bi tikvice omekšale, a patlidžan pustio gorčinu. ; Nakon 20-ak minuta narezano povrće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga 5-6 minuta sa svih strana. ; Pečeno povrće premjestimo u posudu i prekrijemo ga aluminijskom folijom. ; Zatim na vruću gril tavu stavimo filete tune, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i pečemo na jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pečenja, filete tune okrenemo, posolimo i pečemo još toliko.; Za to vrijeme pečeno povrće posipamo majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, promiješamo i rasporedimo na tanjure. ; Preko povrća stavimo pečene odreske tune, na svaki odrezak stavimo po krišku maslaca sa začinskim biljem i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Tikvice narežemo na kolutove debljine 1,5 centimetra, paprike očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan narežemo na komade veličine zalogaja.
- Zatim narezani patlidžan premjestimo u zdjelu, prelijemo ga sokom od limuna da ne oksidira, dodamo tikvice, posolimo i promiješamo.
- Preko svega stavimo narezane paprike, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji kako bi tikvice omekšale, a patlidžan pustio gorčinu.
- Nakon 20-ak minuta narezano povrće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga 5-6 minuta sa svih strana.
- Pečeno povrće premjestimo u posudu i prekrijemo ga aluminijskom folijom.
- Zatim na vruću gril tavu stavimo filete tune, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i pečemo na jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute pečenja, filete tune okrenemo, posolimo i pečemo još toliko.
- Za to vrijeme pečeno povrće posipamo majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, promiješamo i rasporedimo na tanjure.
- Preko povrća stavimo pečene odreske tune, na svaki odrezak stavimo po krišku maslaca sa začinskim biljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 57
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|