Fritule s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s jabukama. – jaje, jabuke, limun, šećer, vanilin šećer, mlijeko, maslac, rum, glatko brašno, prašak za pecivo, cimet (u prahu), šećer (kristalnog (za uvaljati gotove fritule)), ulje (za prženje), Jaja razbijemo i odvojimo žumanjke i bjelanjke, jabuku ogulimo i naribamo te prelijemo sokom od limuna da ne oksidira.
; U zdjelu sa žumanjcima dodamo 1/3 kristalnog šećera i vanilin šećer i pjenjačom izradimo glatku kremu. Zatim od bjelanjaka počnemo tuči čvrsti snijeg. ; Kada se bjelanjci zapjene, dodamo preostali kristalni šećer i bjelanjke istučemo do kraja. ; Potom u zdjelu s kremom od žumanjaka dodamo omekšali maslac i dobro ga umiješamo. Kada nestanu grudice ulijemo mlijeko i rum i dobro izmiješamo. ; Zatim u zdjelu postupno prosijavamo brašno i prašak za pecivo i miješamo kuhačom. ; U tijesto dodamo naribane jabuke te dobro izmiješamo sastojke. ; Snijeg od bjelanjaka dodamo u zdjelu s tijestom s jabukama, rahlo promiješamo i ostavimo da odstoji 10 minuta. ; Potom žličicama oblikujemo fritule i stavljamo ih pržiti u duboko ulje do zlatno smeđe boje. ; Gotove fritule izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, uvaljamo ih u mješavinu kristalnog šećera i cimeta u prahu i poslužimo.; – U vrijeme fašnika, maškara i poklada najpopularnije slastice su pokladnice, krafne i fritule. U ovom receptu za fritule dodali smo malo naribanih reskih jabuka i stvorili tzv. „dodatnu vrijednost“. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fritule s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s jabukama. – jaje, jabuke, limun, šećer, vanilin šećer, mlijeko, maslac, rum, glatko brašno, prašak za pecivo, cimet (u prahu), šećer (kristalnog (za uvaljati gotove fritule)), ulje (za prženje), Jaja razbijemo i odvojimo žumanjke i bjelanjke, jabuku ogulimo i naribamo te prelijemo sokom od limuna da ne oksidira.
; U zdjelu sa žumanjcima dodamo 1/3 kristalnog šećera i vanilin šećer i pjenjačom izradimo glatku kremu. Zatim od bjelanjaka počnemo tuči čvrsti snijeg. ; Kada se bjelanjci zapjene, dodamo preostali kristalni šećer i bjelanjke istučemo do kraja. ; Potom u zdjelu s kremom od žumanjaka dodamo omekšali maslac i dobro ga umiješamo. Kada nestanu grudice ulijemo mlijeko i rum i dobro izmiješamo. ; Zatim u zdjelu postupno prosijavamo brašno i prašak za pecivo i miješamo kuhačom. ; U tijesto dodamo naribane jabuke te dobro izmiješamo sastojke. ; Snijeg od bjelanjaka dodamo u zdjelu s tijestom s jabukama, rahlo promiješamo i ostavimo da odstoji 10 minuta. ; Potom žličicama oblikujemo fritule i stavljamo ih pržiti u duboko ulje do zlatno smeđe boje. ; Gotove fritule izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, uvaljamo ih u mješavinu kristalnog šećera i cimeta u prahu i poslužimo.; -</div>
Fritule s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s jabukama.
U vrijeme fašnika, maškara i poklada najpopularnije slastice su pokladnice, krafne i fritule. U ovom receptu za fritule dodali smo malo naribanih reskih jabuka i stvorili tzv. „dodatnu vrijednost“. U slast!
Fritule s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s jabukama. - jaje, jabuke, limun, šećer, vanilin šećer, mlijeko, maslac, rum, glatko brašno, prašak za pecivo, cimet (u prahu), šećer (kristalnog (za uvaljati gotove fritule)), ulje (za prženje), Jaja razbijemo i odvojimo žumanjke i bjelanjke, jabuku ogulimo i naribamo te prelijemo sokom od limuna da ne oksidira.
; U zdjelu sa žumanjcima dodamo 1/3 kristalnog šećera i vanilin šećer i pjenjačom izradimo glatku kremu. Zatim od bjelanjaka počnemo tuči čvrsti snijeg. ; Kada se bjelanjci zapjene, dodamo preostali kristalni šećer i bjelanjke istučemo do kraja. ; Potom u zdjelu s kremom od žumanjaka dodamo omekšali maslac i dobro ga umiješamo. Kada nestanu grudice ulijemo mlijeko i rum i dobro izmiješamo. ; Zatim u zdjelu postupno prosijavamo brašno i prašak za pecivo i miješamo kuhačom. ; U tijesto dodamo naribane jabuke te dobro izmiješamo sastojke. ; Snijeg od bjelanjaka dodamo u zdjelu s tijestom s jabukama, rahlo promiješamo i ostavimo da odstoji 10 minuta. ; Potom žličicama oblikujemo fritule i stavljamo ih pržiti u duboko ulje do zlatno smeđe boje. ; Gotove fritule izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, uvaljamo ih u mješavinu kristalnog šećera i cimeta u prahu i poslužimo.; -