- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Salata od patlidžana, mini rajčica i maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od patlidžana, mini rajčica i maslina.
Vrlo brza, ukusna i zdrava salata od sastojaka koje možete pročitati u naslovu, a ako vas zanima više o njoj, pogledajte priloženi video.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 1 veliki
- limun, 1
- kapare, 2 žlice slanih
- masline, 12 zelenih otkoštenih
- češnjak, 1 režanj
- mini rajčica, 200 g
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje ekstra djevičansko maslinovo ulje
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo, a patlidžan narežemo na kockice veličine 2 centimetra, premjestimo ga u zdjelu, prelijemo polovicom soka od limuna, posolimo, promiješamo i ostavimo da malo odstoji.
- Nakon 15-ak minuta kockice patlidžana ocijedimo, stavimo ih na kuhinjski papir da se malo osuše, premjestimo ih na ugrijanu gril tavu, prelijemo s malo maslinovog ulja i pečemo ih 5 minuta, često miješajući i povremeno dodavajući maslinovo ulje, po potrebi.
- Za to vrijeme mini rajčice prepolovimo, a češnjak narežemo na tanke listiće.
- Zatim pečeni patlidžan premjestimo u zdjelu za salatu, dodamo prepolovljene rajčice, listiće češnjaka, slane kapare, masline, prelijemo preostalim sokom od limuna, posipamo sjeckanim peršinom, popaprimo, promiješamo i salatu poslužimo odmah ili ju prvo ohladimo u hladnjaku.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |