Gratinirani njoki s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s gljivama. – njoki, vrganji (sušenih), šampinjoni ((smeđih ili bijelih)), luk, mesni temeljac, češnjak, peršin (sjeckani), umak bešamel, parmezan (naribanog), maslac, sol, Sušene vrganje namočimo u zdjelicu s vodom i pričekamo da se natope, a potom ih ocijedimo, šampinjone očetkamo, očistimo i narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, ocijeđene vrganje, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezane šampinjone, sjeckani peršin, ulijemo mesnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Potom u tavu s gljivama dodamo ocijeđene njoke, prelijemo umakom bechamel, posipamo polovicom naribanog parmezana,promiješamo i sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno posipamo preostalim naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Tko voli gljive sigurno će uživati u ovom jelu, a tko ne – neka pati! Pirjane gljive u umaku od vrhnja, pomiješane s kuhanim njokima i zapečene u pećnici. Mljac!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani njoki s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s gljivama. – njoki, vrganji (sušenih), šampinjoni ((smeđih ili bijelih)), luk, mesni temeljac, češnjak, peršin (sjeckani), umak bešamel, parmezan (naribanog), maslac, sol, Sušene vrganje namočimo u zdjelicu s vodom i pričekamo da se natope, a potom ih ocijedimo, šampinjone očetkamo, očistimo i narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, ocijeđene vrganje, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezane šampinjone, sjeckani peršin, ulijemo mesnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Potom u tavu s gljivama dodamo ocijeđene njoke, prelijemo umakom bechamel, posipamo polovicom naribanog parmezana,promiješamo i sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno posipamo preostalim naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirani njoki s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s gljivama.
Tko voli gljive sigurno će uživati u ovom jelu, a tko ne – neka pati! Pirjane gljive u umaku od vrhnja, pomiješane s kuhanim njokima i zapečene u pećnici. Mljac!
Gratinirani njoki s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s gljivama. - njoki, vrganji (sušenih), šampinjoni ((smeđih ili bijelih)), luk, mesni temeljac, češnjak, peršin (sjeckani), umak bešamel, parmezan (naribanog), maslac, sol, Sušene vrganje namočimo u zdjelicu s vodom i pričekamo da se natope, a potom ih ocijedimo, šampinjone očetkamo, očistimo i narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, ocijeđene vrganje, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezane šampinjone, sjeckani peršin, ulijemo mesnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Potom u tavu s gljivama dodamo ocijeđene njoke, prelijemo umakom bechamel, posipamo polovicom naribanog parmezana,promiješamo i sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno posipamo preostalim naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Sušene vrganje namočimo u zdjelicu s vodom i pričekamo da se natope, a potom ih ocijedimo, šampinjone očetkamo, očistimo i narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo sjeckani luk, ocijeđene vrganje, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
Nakon 3-4 minute dodamo narezane šampinjone, sjeckani peršin, ulijemo mesnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
Potom u tavu s gljivama dodamo ocijeđene njoke, prelijemo umakom bechamel, posipamo polovicom naribanog parmezana,promiješamo i sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu.
Sve zajedno posipamo preostalim naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.