Pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja. – pastrva, limun, maslac, kiselo vrhnje, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, peršin (sjeckani), krumpir (mladog, kuhanog i očišćenog), ulje, sol, Očišćenim ribama odrežemo glave i nožem odvojimo filete od kostiju, sok od limuna iscijedimo, a jaja umutimo. ; Zatim filete posolimo, uvaljamo ih u glatko brašno, potom u umućena jaja i na kraju u kukuruzno brašno. ; Tako pripremljene filete ribe stavimo pržiti u duboku masnoću, sa svake strane 2-3 minute. ; U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo kuhane mlade krumpire i pričekamo da se dobro ugriju. ; Pržene filete riba izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u tavu s krumpirom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre. ; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo malo soka od limuna, posolimo, dodamo preostali peršin i dobro promiješamo. ; Na tanjure rasporedimo prženu ribu, krumpir i umak od vrhnja te poslužimo.
; – Postoji i morska pastrva koja se uzgaja u Jadranskom moru, točnije u Velebitskom kanalu, ali mi smo danas pripremili riječnu pastrvu s finim umakom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja. – riba pastrva, limun, maslac, kiselo vrhnje, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, peršin (sjeckani), krumpir (mladog, kuhanog i očišćenog), ulje, sol, Očišćenim ribama odrežemo glave i nožem odvojimo filete od kostiju, sok od limuna iscijedimo, a jaja umutimo. ; Zatim filete posolimo, uvaljamo ih u glatko brašno, potom u umućena jaja i na kraju u kukuruzno brašno. ; Tako pripremljene filete ribe stavimo pržiti u duboku masnoću, sa svake strane 2-3 minute. ; U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo kuhane mlade krumpire i pričekamo da se dobro ugriju. ; Pržene filete riba izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u tavu s krumpirom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre. ; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo malo soka od limuna, posolimo, dodamo preostali peršin i dobro promiješamo. ; Na tanjure rasporedimo prženu ribu, krumpir i umak od vrhnja te poslužimo.
; -</div>
Pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja.
Postoji i morska pastrva koja se uzgaja u Jadranskom moru, točnije u Velebitskom kanalu, ali mi smo danas pripremili riječnu pastrvu s finim umakom.
Pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja. - riba pastrva, limun, maslac, kiselo vrhnje, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, peršin (sjeckani), krumpir (mladog, kuhanog i očišćenog), ulje, sol, Očišćenim ribama odrežemo glave i nožem odvojimo filete od kostiju, sok od limuna iscijedimo, a jaja umutimo. ; Zatim filete posolimo, uvaljamo ih u glatko brašno, potom u umućena jaja i na kraju u kukuruzno brašno. ; Tako pripremljene filete ribe stavimo pržiti u duboku masnoću, sa svake strane 2-3 minute. ; U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo kuhane mlade krumpire i pričekamo da se dobro ugriju. ; Pržene filete riba izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u tavu s krumpirom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre. ; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo malo soka od limuna, posolimo, dodamo preostali peršin i dobro promiješamo. ; Na tanjure rasporedimo prženu ribu, krumpir i umak od vrhnja te poslužimo.
; -
Očišćenim ribama odrežemo glave i nožem odvojimo filete od kostiju, sok od limuna iscijedimo, a jaja umutimo.
Zatim filete posolimo, uvaljamo ih u glatko brašno, potom u umućena jaja i na kraju u kukuruzno brašno.
Tako pripremljene filete ribe stavimo pržiti u duboku masnoću, sa svake strane 2-3 minute.
U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo kuhane mlade krumpire i pričekamo da se dobro ugriju.
Pržene filete riba izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u tavu s krumpirom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre.
U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo malo soka od limuna, posolimo, dodamo preostali peršin i dobro promiješamo.
Na tanjure rasporedimo prženu ribu, krumpir i umak od vrhnja te poslužimo.