Šaran s pikantnim umakom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana s pikantnim umakom iz pećnice. – šaran, luk, češnjak, svježa crvena paprika, limun, šećer, peperoncini, bijelo vino (suhog), pasirana rajčica, peršin (sjeckani), ulje, sol, Luk i papriku očistimo i nasjeckamo, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i papriku, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo dok ne omekšaju. ; Nakon 2-3 minute naribamo malo limunove korice, dodamo šećer, mrvljene peperoncine, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i maknemo s vatre. ; Dno lima za pečenje nauljimo i na njega položimo šarana. ; Potom šarana poprečno zarežemo 4-5 puta s gornje strane, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, prekrijemo umakom od rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta. ; Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, narežemo ga na komade i poslužimo.
; – Šaran je jedna od najrasprostranjenih slatkovodnih riba i može ga se naći u Europi, Sjevernoj Americi, Aziji, nekim djelovima Afrike, ali i u našoj kuhinji. Preliven pikantnim umakom i zapečen u pećnici je dovoljan razlog da se nađe i u vašoj kuhinji.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šaran s pikantnim umakom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana s pikantnim umakom iz pećnice. – riba šaran, luk, češnjak, svježa crvena paprika, limun, šećer, peperoncini, bijelo vino (suhog), pasirana rajčica, peršin (sjeckani), ulje, sol, Luk i papriku očistimo i nasjeckamo, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i papriku, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo dok ne omekšaju. ; Nakon 2-3 minute naribamo malo limunove korice, dodamo šećer, mrvljene peperoncine, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i maknemo s vatre. ; Dno lima za pečenje nauljimo i na njega položimo šarana. ; Potom šarana poprečno zarežemo 4-5 puta s gornje strane, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, prekrijemo umakom od rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta. ; Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, narežemo ga na komade i poslužimo.
; -</div>
Šaran s pikantnim umakom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana s pikantnim umakom iz pećnice.
Šaran je jedna od najrasprostranjenih slatkovodnih riba i može ga se naći u Europi, Sjevernoj Americi, Aziji, nekim djelovima Afrike, ali i u našoj kuhinji. Preliven pikantnim umakom i zapečen u pećnici je dovoljan razlog da se nađe i u vašoj kuhinji.
Šaran s pikantnim umakom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana s pikantnim umakom iz pećnice. - riba šaran, luk, češnjak, svježa crvena paprika, limun, šećer, peperoncini, bijelo vino (suhog), pasirana rajčica, peršin (sjeckani), ulje, sol, Luk i papriku očistimo i nasjeckamo, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i papriku, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo dok ne omekšaju. ; Nakon 2-3 minute naribamo malo limunove korice, dodamo šećer, mrvljene peperoncine, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i maknemo s vatre. ; Dno lima za pečenje nauljimo i na njega položimo šarana. ; Potom šarana poprečno zarežemo 4-5 puta s gornje strane, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, prekrijemo umakom od rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta. ; Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, narežemo ga na komade i poslužimo.
; -
Luk i papriku očistimo i nasjeckamo, a peperoncine izmrvimo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i papriku, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo dok ne omekšaju.
Nakon 2-3 minute naribamo malo limunove korice, dodamo šećer, mrvljene peperoncine, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
Zatim ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i maknemo s vatre.
Dno lima za pečenje nauljimo i na njega položimo šarana.
Potom šarana poprečno zarežemo 4-5 puta s gornje strane, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, prekrijemo umakom od rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta.
Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, narežemo ga na komade i poslužimo.