- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Kajgana s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kajganu s povrćem.
Neki u kajganu dodaju šunku ili sir ili nešto treće, a mi smo napravili malo drugačije ali jako, jako ukusno i osvježavajuće jelo. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 4
- luk, 1 glavica
- svježa crvena paprika, 1
- tikvice, 2
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 50 ml suhog
- bosiljak, 1 žličica sušeni
- kukuruz, 8 klipića ukiseljenih
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk narežemo na listiće, tikvicu na polumjesece, a papriku na kockice.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk, posolimo ga i pržimo.
- Nakon 1-2 minute dodamo narezanu papriku i pržimo još toliko.
- Zatim dodamo narezanu tikvicu, protisnemo češnjak, ulijemo vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelu razbijemo jaja, posolimo ih, dodamo bosiljak i umutimo ih.
- Dobivenu smjesu ulijemo u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i bez miješanja pečemo na srednje jakoj vatri.
- Nakon po prilici 4 minute, jaja okrenemo poput palačinke i pečemo ih još toliko, a u tavu s povrćem dodamo kukuruzne klipiće, promiješamo i pirjamo dalje.
- Gotovu kajganu premjestimo na tanjur i narežemo ju na kvadrate veličine 2-3 centimetra.
- Potom narezanu kajganu premjestimo u tavu s pirjanim povrćem, promiješamo, jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom, popaprimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |