- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći kotleti s korijanderom na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće kotlete s korijanderom na mediteranski način. – teleći kotlet ((po prilici 120 g)), masline (miješanih), mladi luk, kapare, slani inćuni, bijelo vino (suhog), korijander (u zrnu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Kotletima nožem zarežemo rub da se tijekom pečenja ne iskrive, korijander izmrvimo u mužaru, a bijeli dio mladog luka odvojimo od zelenog i prepolovimo ga po dužini. ; Zatim kotlete posolimo i stavimo ih peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja. ; Nakon 2 minute kotlete okrenemo i pečemo ih još toliko. ; Potom kotlete izvadimo i stavimo u toplu posudu, a na masnoću od pečenja dodamo narezan luk, masline, filete inćuna, kapare i kratko pržimo. ; Nakon 2-3 minute prženja u tavu vratimo kotlete i sok koji su ispustili, ulijemo bijelo vino i pirjamo 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari. ; Meso, povrće i umak rasporedimo na tanjure, posipamo mrvljenim korijanderom i poslužimo.
; – Sve što je na mediteranski način zvuči odlično, a ako vas zanima i kakav je okus, pogledajte kratki filmić i bacite se na posao.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teleći kotleti s korijanderom na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće kotlete s korijanderom na mediteranski način. – teleći kotlet ((po prilici 120 g)), masline (miješanih), mladi luk, kapare, slani inćuni, bijelo vino (suhog), korijander (u zrnu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Kotletima nožem zarežemo rub da se tijekom pečenja ne iskrive, korijander izmrvimo u mužaru, a bijeli dio mladog luka odvojimo od zelenog i prepolovimo ga po dužini. ; Zatim kotlete posolimo i stavimo ih peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja. ; Nakon 2 minute kotlete okrenemo i pečemo ih još toliko. ; Potom kotlete izvadimo i stavimo u toplu posudu, a na masnoću od pečenja dodamo narezan luk, masline, filete inćuna, kapare i kratko pržimo. ; Nakon 2-3 minute prženja u tavu vratimo kotlete i sok koji su ispustili, ulijemo bijelo vino i pirjamo 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari. ; Meso, povrće i umak rasporedimo na tanjure, posipamo mrvljenim korijanderom i poslužimo.
; -</div>
Teleći kotleti s korijanderom na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće kotlete s korijanderom na mediteranski način.
Sve što je na mediteranski način zvuči odlično, a ako vas zanima i kakav je okus, pogledajte kratki filmić i bacite se na posao.
Teleći kotleti s korijanderom na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće kotlete s korijanderom na mediteranski način. - teleći kotlet ((po prilici 120 g)), masline (miješanih), mladi luk, kapare, slani inćuni, bijelo vino (suhog), korijander (u zrnu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Kotletima nožem zarežemo rub da se tijekom pečenja ne iskrive, korijander izmrvimo u mužaru, a bijeli dio mladog luka odvojimo od zelenog i prepolovimo ga po dužini. ; Zatim kotlete posolimo i stavimo ih peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja. ; Nakon 2 minute kotlete okrenemo i pečemo ih još toliko. ; Potom kotlete izvadimo i stavimo u toplu posudu, a na masnoću od pečenja dodamo narezan luk, masline, filete inćuna, kapare i kratko pržimo. ; Nakon 2-3 minute prženja u tavu vratimo kotlete i sok koji su ispustili, ulijemo bijelo vino i pirjamo 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari. ; Meso, povrće i umak rasporedimo na tanjure, posipamo mrvljenim korijanderom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Kotletima nožem zarežemo rub da se tijekom pečenja ne iskrive, korijander izmrvimo u mužaru, a bijeli dio mladog luka odvojimo od zelenog i prepolovimo ga po dužini.
- Zatim kotlete posolimo i stavimo ih peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja.
- Nakon 2 minute kotlete okrenemo i pečemo ih još toliko.
- Potom kotlete izvadimo i stavimo u toplu posudu, a na masnoću od pečenja dodamo narezan luk, masline, filete inćuna, kapare i kratko pržimo.
- Nakon 2-3 minute prženja u tavu vratimo kotlete i sok koji su ispustili, ulijemo bijelo vino i pirjamo 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari.
- Meso, povrće i umak rasporedimo na tanjure, posipamo mrvljenim korijanderom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|