Cassata – Saznajte kako pripremiti cassatu u našem video receptu. – sir ricotta, šećer, marcipan, sirup od mente, biskvit (za torte), čokolada (tamne, nasjeckane), kandirano voće, limun, maraskino, kandirane trešnje, želirano voće, šećer u prahu, U zdjelu stavimo marcipan, ulijemo sirup od mente, dodamo 2-3 žlice šećera u prahu i napravimo zelenu smjesu. ; U multipraktik stavimo sir ricottu, dodamo šećer i izradimo jednoličnu kremu. Dobivenu kremu premjestimo u zdjelu, prekrijemo ju prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hlanjak da odstoji 2 sata. ; Kremu od sira izvadimo iz hladnjaka, zeleni marcipan razvaljamo na debljinu jednog centimetra i od marcipana i dijela biskvita izrežemo pravokutnike (cca. 5×7 cm).; U ugrijanu tavicu ulijemo 300 ml vode, ogulimo nekoliko trakica kore od limuna i kad zavri kuhamo 2-3 minute. Za to vrijeme u zdjelu s kremom od sira dodamo nasjeckanu čokoladu i kandiranu koricu limuna te izmiješamo sastojke. ; Zatim u tavicu s vodom i koricom limuna ulijemo liker maraschino, promiješamo i maknemo s vatre. Dno i stjenku prikladne posude za cassatu (okrugla posuda s kosom stijenkom visine 6-7 centimetara) posipamo šećerom u prahu i uz stjenku naizmjenično, po visini slažemo pravokutnike od marcipana i biskvita, pazeći da ne ostane razmak. ; Potom na dno posude položimo okrugli biskvit, prilagođen veličini posude i nožem odrežemo dio pravokutnika od marcipana i biskvita, koji je prelazi visinu stijenke. ; Biskvit u posudi poprskamo sirupom od vode, likera i limunove korice, nadjenemo kremom od sira, prekrijemo okruglim biskvitom prilagođene veličine i kolač preokrenemo na podlogu za torte te odvojimo posudu. ; U zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo nekoliko žlica sirupa od vode, likera i limunove korice te izradimo gustu smjesu za glazuru. ; Dobivenom glazurom premažemo i zagladimo kolač, ukrasimo ga želiranim i kandiranim voćem i poslužimo.
; – Cassata se priprema još od 17. st., potječe sa Sicilije i izuzetno je ukusan kolač. Biskvit ispunjen mješavinom sira ricotte, čokolade, kandiranog voća i djelomično obložen marcipanom, a potom glaziran nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Cassata – Saznajte kako pripremiti cassatu u našem video receptu. – sir ricotta, šećer, marcipan, sirup od mente, biskvit (za torte), čokolada (tamne, nasjeckane), kandirano voće, limun, maraskino, kandirane trešnje, želirano voće, šećer u prahu, U zdjelu stavimo marcipan, ulijemo sirup od mente, dodamo 2-3 žlice šećera u prahu i napravimo zelenu smjesu. ; U multipraktik stavimo sir ricottu, dodamo šećer i izradimo jednoličnu kremu. Dobivenu kremu premjestimo u zdjelu, prekrijemo ju prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hlanjak da odstoji 2 sata. ; Kremu od sira izvadimo iz hladnjaka, zeleni marcipan razvaljamo na debljinu jednog centimetra i od marcipana i dijela biskvita izrežemo pravokutnike (cca. 5×7 cm).; U ugrijanu tavicu ulijemo 300 ml vode, ogulimo nekoliko trakica kore od limuna i kad zavri kuhamo 2-3 minute. Za to vrijeme u zdjelu s kremom od sira dodamo nasjeckanu čokoladu i kandiranu koricu limuna te izmiješamo sastojke. ; Zatim u tavicu s vodom i koricom limuna ulijemo liker maraschino, promiješamo i maknemo s vatre. Dno i stjenku prikladne posude za cassatu (okrugla posuda s kosom stijenkom visine 6-7 centimetara) posipamo šećerom u prahu i uz stjenku naizmjenično, po visini slažemo pravokutnike od marcipana i biskvita, pazeći da ne ostane razmak. ; Potom na dno posude položimo okrugli biskvit, prilagođen veličini posude i nožem odrežemo dio pravokutnika od marcipana i biskvita, koji je prelazi visinu stijenke. ; Biskvit u posudi poprskamo sirupom od vode, likera i limunove korice, nadjenemo kremom od sira, prekrijemo okruglim biskvitom prilagođene veličine i kolač preokrenemo na podlogu za torte te odvojimo posudu. ; U zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo nekoliko žlica sirupa od vode, likera i limunove korice te izradimo gustu smjesu za glazuru. ; Dobivenom glazurom premažemo i zagladimo kolač, ukrasimo ga želiranim i kandiranim voćem i poslužimo.
; -</div>
Cassata
Saznajte kako pripremiti cassatu u našem video receptu.
Cassata se priprema još od 17. st., potječe sa Sicilije i izuzetno je ukusan kolač. Biskvit ispunjen mješavinom sira ricotte, čokolade, kandiranog voća i djelomično obložen marcipanom, a potom glaziran nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Cassata - Saznajte kako pripremiti cassatu u našem video receptu. - sir ricotta, šećer, marcipan, sirup od mente, biskvit (za torte), čokolada (tamne, nasjeckane), kandirano voće, limun, maraskino, kandirane trešnje, želirano voće, šećer u prahu, U zdjelu stavimo marcipan, ulijemo sirup od mente, dodamo 2-3 žlice šećera u prahu i napravimo zelenu smjesu. ; U multipraktik stavimo sir ricottu, dodamo šećer i izradimo jednoličnu kremu. Dobivenu kremu premjestimo u zdjelu, prekrijemo ju prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hlanjak da odstoji 2 sata. ; Kremu od sira izvadimo iz hladnjaka, zeleni marcipan razvaljamo na debljinu jednog centimetra i od marcipana i dijela biskvita izrežemo pravokutnike (cca. 5x7 cm).; U ugrijanu tavicu ulijemo 300 ml vode, ogulimo nekoliko trakica kore od limuna i kad zavri kuhamo 2-3 minute. Za to vrijeme u zdjelu s kremom od sira dodamo nasjeckanu čokoladu i kandiranu koricu limuna te izmiješamo sastojke. ; Zatim u tavicu s vodom i koricom limuna ulijemo liker maraschino, promiješamo i maknemo s vatre. Dno i stjenku prikladne posude za cassatu (okrugla posuda s kosom stijenkom visine 6-7 centimetara) posipamo šećerom u prahu i uz stjenku naizmjenično, po visini slažemo pravokutnike od marcipana i biskvita, pazeći da ne ostane razmak. ; Potom na dno posude položimo okrugli biskvit, prilagođen veličini posude i nožem odrežemo dio pravokutnika od marcipana i biskvita, koji je prelazi visinu stijenke. ; Biskvit u posudi poprskamo sirupom od vode, likera i limunove korice, nadjenemo kremom od sira, prekrijemo okruglim biskvitom prilagođene veličine i kolač preokrenemo na podlogu za torte te odvojimo posudu. ; U zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo nekoliko žlica sirupa od vode, likera i limunove korice te izradimo gustu smjesu za glazuru. ; Dobivenom glazurom premažemo i zagladimo kolač, ukrasimo ga želiranim i kandiranim voćem i poslužimo.
; -
U zdjelu stavimo marcipan, ulijemo sirup od mente, dodamo 2-3 žlice šećera u prahu i napravimo zelenu smjesu.
U multipraktik stavimo sir ricottu, dodamo šećer i izradimo jednoličnu kremu. Dobivenu kremu premjestimo u zdjelu, prekrijemo ju prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hlanjak da odstoji 2 sata.
Kremu od sira izvadimo iz hladnjaka, zeleni marcipan razvaljamo na debljinu jednog centimetra i od marcipana i dijela biskvita izrežemo pravokutnike (cca. 5x7 cm).
U ugrijanu tavicu ulijemo 300 ml vode, ogulimo nekoliko trakica kore od limuna i kad zavri kuhamo 2-3 minute. Za to vrijeme u zdjelu s kremom od sira dodamo nasjeckanu čokoladu i kandiranu koricu limuna te izmiješamo sastojke.
Zatim u tavicu s vodom i koricom limuna ulijemo liker maraschino, promiješamo i maknemo s vatre. Dno i stjenku prikladne posude za cassatu (okrugla posuda s kosom stijenkom visine 6-7 centimetara) posipamo šećerom u prahu i uz stjenku naizmjenično, po visini slažemo pravokutnike od marcipana i biskvita, pazeći da ne ostane razmak.
Potom na dno posude položimo okrugli biskvit, prilagođen veličini posude i nožem odrežemo dio pravokutnika od marcipana i biskvita, koji je prelazi visinu stijenke.
Biskvit u posudi poprskamo sirupom od vode, likera i limunove korice, nadjenemo kremom od sira, prekrijemo okruglim biskvitom prilagođene veličine i kolač preokrenemo na podlogu za torte te odvojimo posudu.
U zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo nekoliko žlica sirupa od vode, likera i limunove korice te izradimo gustu smjesu za glazuru.
Dobivenom glazurom premažemo i zagladimo kolač, ukrasimo ga želiranim i kandiranim voćem i poslužimo.