Topla salata s puretinom, šparogama i mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu s puretinom, šparogama i mladim lukom. – pureća prsa, šparoge, mladi luk, limun, francuski kruh, češnjak, masline (otkoštenih), bijelo vino (suhog), majčina dušica (sušena), šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Limun operemo, naribamo mu koricu i sok iscijedimo, šparoge i mladi luk očistimo, operemo i narežemo na prutiće dužine 3 centimetra, a puretinu narežemo na kockice veličine zalogaja. ; U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke.; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kockice puretine, posolimo ih, promiješamo i pržimo sa svih strana 2-3 minute. ; Zatim dodamo narezane šparoge i mladi luk, masline, žličicu naribane korice limuna, šećer, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. ; Za to vrijeme kruh narežemo na kriške, ispečemo ih u tosteru i rasporedimo na pladanj za posluživanje. ; Potom kriške kruha nadjenemo puretinom i povrćem, pokapamo aromatiziranim maslinovim uljem i sokom od limuna te poslužimo.
; – Šparoge sadrže glutation, jedan od najsnažnijih antikarcinogena i antioksidansa, a kad im dodate puretinu i mladi luk, osim u zdravlju, uživat ćete i u sjajnom okusu ove salate.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Topla salata s puretinom, šparogama i mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu s puretinom, šparogama i mladim lukom. – pureća prsa, šparoge, mladi luk, limun, francuski kruh, češnjak, masline (otkoštenih), bijelo vino (suhog), majčina dušica (sušena), šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Limun operemo, naribamo mu koricu i sok iscijedimo, šparoge i mladi luk očistimo, operemo i narežemo na prutiće dužine 3 centimetra, a puretinu narežemo na kockice veličine zalogaja. ; U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke.; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kockice puretine, posolimo ih, promiješamo i pržimo sa svih strana 2-3 minute. ; Zatim dodamo narezane šparoge i mladi luk, masline, žličicu naribane korice limuna, šećer, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. ; Za to vrijeme kruh narežemo na kriške, ispečemo ih u tosteru i rasporedimo na pladanj za posluživanje. ; Potom kriške kruha nadjenemo puretinom i povrćem, pokapamo aromatiziranim maslinovim uljem i sokom od limuna te poslužimo.
; -</div>
Topla salata s puretinom, šparogama i mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu s puretinom, šparogama i mladim lukom.
Šparoge sadrže glutation, jedan od najsnažnijih antikarcinogena i antioksidansa, a kad im dodate puretinu i mladi luk, osim u zdravlju, uživat ćete i u sjajnom okusu ove salate.
Topla salata s puretinom, šparogama i mladim lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu s puretinom, šparogama i mladim lukom. - pureća prsa, šparoge, mladi luk, limun, francuski kruh, češnjak, masline (otkoštenih), bijelo vino (suhog), majčina dušica (sušena), šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Limun operemo, naribamo mu koricu i sok iscijedimo, šparoge i mladi luk očistimo, operemo i narežemo na prutiće dužine 3 centimetra, a puretinu narežemo na kockice veličine zalogaja. ; U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke.; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kockice puretine, posolimo ih, promiješamo i pržimo sa svih strana 2-3 minute. ; Zatim dodamo narezane šparoge i mladi luk, masline, žličicu naribane korice limuna, šećer, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. ; Za to vrijeme kruh narežemo na kriške, ispečemo ih u tosteru i rasporedimo na pladanj za posluživanje. ; Potom kriške kruha nadjenemo puretinom i povrćem, pokapamo aromatiziranim maslinovim uljem i sokom od limuna te poslužimo.
; -
Limun operemo, naribamo mu koricu i sok iscijedimo, šparoge i mladi luk očistimo, operemo i narežemo na prutiće dužine 3 centimetra, a puretinu narežemo na kockice veličine zalogaja.
U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kockice puretine, posolimo ih, promiješamo i pržimo sa svih strana 2-3 minute.
Zatim dodamo narezane šparoge i mladi luk, masline, žličicu naribane korice limuna, šećer, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta.
Za to vrijeme kruh narežemo na kriške, ispečemo ih u tosteru i rasporedimo na pladanj za posluživanje.
Potom kriške kruha nadjenemo puretinom i povrćem, pokapamo aromatiziranim maslinovim uljem i sokom od limuna te poslužimo.