- Almo Čatlak
- 20 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bavette s plodovima mora – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora. – tjestenina ((bavette)), školjke (vongola, svježih), lignje (očišćenih i narezanih), češnjak, peršin (sjeckani), peperoncini, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo. ; Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. ; Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
; – Plodovi mora se mogu pronaći u najrazličitijim oblicima. Osim što ih možete pronaći svježe (što je ujedno i najbolje), nude se i zaleđeni, dimljeni, sušeni, u limenci pa čak i ukiseljeni, a kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bavette s plodovima mora – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora. – tjestenina ((bavette)), školjke (vongola, svježih), lignje (očišćenih i narezanih), češnjak, peršin (sjeckani), peperoncini, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo. ; Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. ; Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
; -</div>
Bavette s plodovima mora
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora.
Plodovi mora se mogu pronaći u najrazličitijim oblicima. Osim što ih možete pronaći svježe (što je ujedno i najbolje), nude se i zaleđeni, dimljeni, sušeni, u limenci pa čak i ukiseljeni, a kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu!
Bavette s plodovima mora - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bavette s plodovima mora. - tjestenina ((bavette)), školjke (vongola, svježih), lignje (očišćenih i narezanih), češnjak, peršin (sjeckani), peperoncini, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo. ; Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. ; Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Školjke operemo, češnjak narežemo na listiće, a peproncine nasjeckamo.
- Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo češnjak i peperoncine i čim češnjak zamiriše dodamo lignje, školjke, sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta.
- Zatim tjesteninu ocijedimo, premjestimo je u tavu s morskim plodovima, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|