- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina. – tjestenina (integralne (spaghetti)), repovi morskih kozica (očišćenih), masline (crnih, otkoštenih), pinjoli, peršin (sjeckanog), češnjak, mini rajčica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Češnjak grubo nasjeckamo, a rajčice prepolovimo. ; U sjekač stavimo masline, dodamo češnjak, 2/3 pinjola, sjeckani peršin, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo preostale pinjole i pržimo ih 2-3 minute. ; Zatim u tavu ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove kozica, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s kozicama i pinjolima, dodamo pešt od maslina i prepolovljene rajčice, promiješamo i poslužimo.
; – Kozice ili gamberi su vrlo zdrave i radoznale morske životinjice i mogu same ili u društvu s ostalim plodovima mora zalutati u razne rižote i tjestenine ili se mogu i same okupati u malo vrućeg maslinovog ulja uz dodatak češnjaka i peršina. A kako su kozice završile ovaj put, pogledajte sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina. – tjestenina (integralne (spaghetti)), repovi morskih kozica (očišćenih), masline (crnih, otkoštenih), pinjoli, peršin (sjeckanog), češnjak, mini rajčica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Češnjak grubo nasjeckamo, a rajčice prepolovimo. ; U sjekač stavimo masline, dodamo češnjak, 2/3 pinjola, sjeckani peršin, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo preostale pinjole i pržimo ih 2-3 minute. ; Zatim u tavu ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove kozica, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s kozicama i pinjolima, dodamo pešt od maslina i prepolovljene rajčice, promiješamo i poslužimo.
; -</div>
Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina.
Kozice ili gamberi su vrlo zdrave i radoznale morske životinjice i mogu same ili u društvu s ostalim plodovima mora zalutati u razne rižote i tjestenine ili se mogu i same okupati u malo vrućeg maslinovog ulja uz dodatak češnjaka i peršina. A kako su kozice završile ovaj put, pogledajte sami.
Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina. - tjestenina (integralne (spaghetti)), repovi morskih kozica (očišćenih), masline (crnih, otkoštenih), pinjoli, peršin (sjeckanog), češnjak, mini rajčica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Češnjak grubo nasjeckamo, a rajčice prepolovimo. ; U sjekač stavimo masline, dodamo češnjak, 2/3 pinjola, sjeckani peršin, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo preostale pinjole i pržimo ih 2-3 minute. ; Zatim u tavu ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove kozica, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s kozicama i pinjolima, dodamo pešt od maslina i prepolovljene rajčice, promiješamo i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Češnjak grubo nasjeckamo, a rajčice prepolovimo.
- U sjekač stavimo masline, dodamo češnjak, 2/3 pinjola, sjeckani peršin, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo preostale pinjole i pržimo ih 2-3 minute.
- Zatim u tavu ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove kozica, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
- Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s kozicama i pinjolima, dodamo pešt od maslina i prepolovljene rajčice, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 45
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|