- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od šparoga s hrskavom šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od šparoga s hrskavom šunkom.
Bijele šparoge se prekrivaju posebnom folijom ili zemljom na visini od 20-ak cm, a kako do njih ne dopire sunce i ne stvara se klorofil, izdanci ostaju bijeli. Stoga ako želite pripremiti sjajnu juhu od ovih posebnih biljki, pogledajte upute u priloženom videu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 400 g bijelih
- kuhana šunka, 4 kriške
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- maslac, 40 g
- povrtni temeljac, 700 ml
- vanilin štapić, 1
- vrhnje za kuhanje, 300 g
- škrobno brašno, 2 žličice
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kuhanu šunku narežemo na prutiće, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, šparoge ogulimo od ispod vrha prema dnu, odrežemo im donji tvrdi dio i narežemo na komade veličine 2 centimetra, a vrhove prepolovimo.
- U ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, narezane šparoge i pržimo dok luk malo ne omekša.
- Za to vrijeme po duljini prerežemo štapić vanilije, ostružemo sredinu i dodamo ju, zajedno sa štapićem, u lonac.
- Potom ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja izvadimo štapić vanilije i štapnim mikserom izradimo sastojke.
- U zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo škrobno brašno, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo, prelijemo u lonac s juhom, dodamo vrhove šparoga i kuhamo još 10-ak minuta, povremeno miješajući.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo prutiće šunke i pržimo ih dok ne postanu hrskavi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |