- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Doručak sa zelenim šparogama    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti doručak sa zelenim šparogama.    
        Pop-up: Jedna biljka šparoge može dati 12-15 izdanaka, tijekom berbe od 3. pa do kraja 6. mjeseca, a za ovo jelo nam treba točno toliko šparoga, nešto šunke, jaja i dobra volja.
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - šparoge, 1 kg zelenih
 - šećer, 1/2 žličice
 - maslac, 25 g
 - luk, 2 glavice ljubičastog
 - kuhana šunka, 200 g
 - jaja, 8
 - parmezan, 60 g
 - vlasac, 1 vezica
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - sol
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Šunku narežemo na tanke ploške, a potom na trakice, parmezan narežemo na listiće, šparogama odrežemo donji tvrdi dio i ogulimo im donju trećinu, luk narežemo na tanke kolutove, a vlasac nasjeckamo.
 - U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo šparoge, dodamo maslac, šećer i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 10 minuta.
 - Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ga 2 minute.
 - Zatim luk izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo trakice šunke i pržimo ih 3 minute.
 - Potom pržene trakice šunke izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja razbijemo jaja, posolimo ih i ispečemo ih „na oko“.
 - Kuhane šparoge ocijedimo i rasporedimo na tanjure, posipamo prženim lukom i šunkom, prekrijemo pečenim jajima, posipamo listićima parmezana i sjeckanim vlascem te poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





