Tatarski biftek

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tatarski biftek
Saznajte kako pripremiti tatarski biftek u našem video receptu.

Tatarski biftek "izmislili" su Tatari. A tko bi drugi? Oni bi komad finog mesa stavili ispod sedla i tako bi danima jahali. Meso bi se raspalo u masu koja bi više ličila na paštetu nego na odrezak. Koje su začine dodavali bezobličnoj mesnoj masi, do danas je ostalo nepoznato. Tatarski biftek pripremajte pred svojim gostima. Taj ritual bitan je dio ovog ekskluzivnog jela.

Tatarski biftek - Saznajte kako pripremiti tatarski biftek u našem video receptu. - goveđa pisanica, žumanjak, senf, slatka mljevena paprika, luk, krastavac (kisela), feferoni (ljuti), češnjak, konjak, sok od limuna (iscijeđeni), masline, worchester umak, kapare, kečap, tabasco, inćuni, tost, maslac, Prvo radimo osnovni umak na način da žumanjak, senf, sol i limunov sok promiješamo, a zatim dodajemo ulje kap po kap i miješamo. ; Zatim dodamo usitnjeni češnjak, sitno rezane feferone i krastavce, usitnjene slane filete inćuna, sitno sjeckani luk, kapare, crvenu papriku i promiješamo. ; Nakon toga dodamo kečap, par kapi tabasco-a, malo worchester umaka te dobro promiješamo. ; Zatim dodamo polovicu nasjeckane goveđe pisanice (bez žilica), sol, te miješamo. ; Potom dodamo drugu polovicu mesa i miješamo. ; Prije serviranja kušamo, po potrebi začinimo i dodamo francuski cognac koji daje posebnu aromu, još jednom izmiješamo i poslužimo uz vrući prepečenac ili tost i maslac.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prvo radimo osnovni umak na način da žumanjak, senf, sol i limunov sok promiješamo, a zatim dodajemo ulje kap po kap i miješamo.
  2. Zatim dodamo usitnjeni češnjak, sitno rezane feferone i krastavce, usitnjene slane filete inćuna, sitno sjeckani luk, kapare, crvenu papriku i promiješamo.
  3. Nakon toga dodamo kečap, par kapi tabasco-a, malo worchester umaka te dobro promiješamo.
  4. Zatim dodamo polovicu nasjeckane goveđe pisanice (bez žilica), sol, te miješamo.
  5. Potom dodamo drugu polovicu mesa i miješamo.
  6. Prije serviranja kušamo, po potrebi začinimo i dodamo francuski cognac koji daje posebnu aromu, još jednom izmiješamo i poslužimo uz vrući prepečenac ili tost i maslac.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.2
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: