Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama i likerom od čokolade. – jagode (svježih), piškote, jaje, šećer u prahu, sir mascarpone, vanilin šećer, vrhnje za šlag, limun, liker od čokolade, šećer, menta (svježe), U zdjelu razbijemo cijelo jaje i dodamo tri žumanjka, jagode očistimo i operemo, sok od limuna iscijedimo, a u zasebnoj zdjeli istučemo čvrsti šlag od vrhnja za šlag. ; U zdjelu s jajima dodamo šećer u prahu i vanilin šećer te ručnim mikserom izradimo pjenastu kremu. ; Zatim dodamo sir mascarpone, ulijemo sok od limuna te miksamo još 1-2 minute na najmanjoj brzini. Potom dodamo šlag i izmiješamo sastojke. ; U zdjelicu ulijemo liker od čokolade, u njega namačemo piškote i slažemo ih po dnu prikladne posude. ; Preko piškota rasporedimo sloj kreme, u nju utisnemo jagode, zagladimo ih slojem kreme, preko svega stavimo red piškota namočenih u liker od čokolade i premažemo ih preostalom kremom. ; Tako pripremljen kolač stavimo u hladnjak na 2-3 sata. Kolač izvadimo iz hladnjaka, a u sjekač stavimo šećer i listiće mente i usitnimo ih. ; Dobivenom mješavinom šećera i mente posipamo tiramisu, kolač narežemo i rasporedimo na tanjure te poslužimo.
; – Jagode poslužujemo često i sa kremama na bazi sira. Možete koristiti obični kravlji sir ili ricottu pomiješane s malo šećera i šlaga. U sličnoj će se kombinaciji odlično snaći i mascarpone – jagode, smeđi šećer, mascarpone i pistaciji mogli bi postati Vaš doručak, ručak i večera. A kada već govorimo o mascarponeu, ne smijemo zaboraviti niti tiramisu s jagodama.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama i likerom od čokolade. – jagode (svježih), piškote, jaje, šećer u prahu, sir mascarpone, vanilin šećer, vrhnje za šlag, limun, liker od čokolade, šećer, menta (svježe), U zdjelu razbijemo cijelo jaje i dodamo tri žumanjka, jagode očistimo i operemo, sok od limuna iscijedimo, a u zasebnoj zdjeli istučemo čvrsti šlag od vrhnja za šlag. ; U zdjelu s jajima dodamo šećer u prahu i vanilin šećer te ručnim mikserom izradimo pjenastu kremu. ; Zatim dodamo sir mascarpone, ulijemo sok od limuna te miksamo još 1-2 minute na najmanjoj brzini. Potom dodamo šlag i izmiješamo sastojke. ; U zdjelicu ulijemo liker od čokolade, u njega namačemo piškote i slažemo ih po dnu prikladne posude. ; Preko piškota rasporedimo sloj kreme, u nju utisnemo jagode, zagladimo ih slojem kreme, preko svega stavimo red piškota namočenih u liker od čokolade i premažemo ih preostalom kremom. ; Tako pripremljen kolač stavimo u hladnjak na 2-3 sata. Kolač izvadimo iz hladnjaka, a u sjekač stavimo šećer i listiće mente i usitnimo ih. ; Dobivenom mješavinom šećera i mente posipamo tiramisu, kolač narežemo i rasporedimo na tanjure te poslužimo.
; -</div>
Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama i likerom od čokolade.
Jagode poslužujemo često i sa kremama na bazi sira. Možete koristiti obični kravlji sir ili ricottu pomiješane s malo šećera i šlaga. U sličnoj će se kombinaciji odlično snaći i mascarpone – jagode, smeđi šećer, mascarpone i pistaciji mogli bi postati Vaš doručak, ručak i večera. A kada već govorimo o mascarponeu, ne smijemo zaboraviti niti tiramisu s jagodama.
Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama i likerom od čokolade. - jagode (svježih), piškote, jaje, šećer u prahu, sir mascarpone, vanilin šećer, vrhnje za šlag, limun, liker od čokolade, šećer, menta (svježe), U zdjelu razbijemo cijelo jaje i dodamo tri žumanjka, jagode očistimo i operemo, sok od limuna iscijedimo, a u zasebnoj zdjeli istučemo čvrsti šlag od vrhnja za šlag. ; U zdjelu s jajima dodamo šećer u prahu i vanilin šećer te ručnim mikserom izradimo pjenastu kremu. ; Zatim dodamo sir mascarpone, ulijemo sok od limuna te miksamo još 1-2 minute na najmanjoj brzini. Potom dodamo šlag i izmiješamo sastojke. ; U zdjelicu ulijemo liker od čokolade, u njega namačemo piškote i slažemo ih po dnu prikladne posude. ; Preko piškota rasporedimo sloj kreme, u nju utisnemo jagode, zagladimo ih slojem kreme, preko svega stavimo red piškota namočenih u liker od čokolade i premažemo ih preostalom kremom. ; Tako pripremljen kolač stavimo u hladnjak na 2-3 sata. Kolač izvadimo iz hladnjaka, a u sjekač stavimo šećer i listiće mente i usitnimo ih. ; Dobivenom mješavinom šećera i mente posipamo tiramisu, kolač narežemo i rasporedimo na tanjure te poslužimo.
; -
U zdjelu razbijemo cijelo jaje i dodamo tri žumanjka, jagode očistimo i operemo, sok od limuna iscijedimo, a u zasebnoj zdjeli istučemo čvrsti šlag od vrhnja za šlag.
U zdjelu s jajima dodamo šećer u prahu i vanilin šećer te ručnim mikserom izradimo pjenastu kremu.
Zatim dodamo sir mascarpone, ulijemo sok od limuna te miksamo još 1-2 minute na najmanjoj brzini. Potom dodamo šlag i izmiješamo sastojke.
U zdjelicu ulijemo liker od čokolade, u njega namačemo piškote i slažemo ih po dnu prikladne posude.
Preko piškota rasporedimo sloj kreme, u nju utisnemo jagode, zagladimo ih slojem kreme, preko svega stavimo red piškota namočenih u liker od čokolade i premažemo ih preostalom kremom.
Tako pripremljen kolač stavimo u hladnjak na 2-3 sata. Kolač izvadimo iz hladnjaka, a u sjekač stavimo šećer i listiće mente i usitnimo ih.
Dobivenom mješavinom šećera i mente posipamo tiramisu, kolač narežemo i rasporedimo na tanjure te poslužimo.