Piletina na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na mediteranski način. – pileći rasjek, luk, češnjak, šećer, pelati rajčice, bijelo vino (suhog), ružmarin (svježi), majčina dušica, masline (crnih, otkoštenih), pršut, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mozzarellu naribamo, piletinu posolimo, masline prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo. ; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo 1-2 minute. Zatim dodamo pelat rajčice, majčinu dušicu, grančicu ružmarina, šećer, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta tavu s umakom maknemo s vatre, a u tavu s piletinom dodamo trakice pršuta, prepolovljene masline, ulijemo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tekućinu od kuhanja ulijemo umak od rajčice, promiješamo i dobivenom mješavinom prelijemo piletinu. ; Potom posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, pod gril, 10-ak minuta.
; Gotovu piletinu rasporedimo na tanjure, začinimo ju svježe mljevenim paprom i poslužimo.; – Današnja domaća kokoš potječe od istočnoazijske divlje kokoši bankive koja je pripitomljena najvjerojatnije prije 5000 godina. Nemojte se bojati da smo za ovaj recept upotrijebili baš tu staru kokoš, već njen dosta mlađi potomak i obogatili ju rajčicama, mozzarellom, pršutom, vinom…
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na mediteranski način. – pileći rasjek, luk, češnjak, šećer, pelati rajčice, bijelo vino (suhog), ružmarin (svježi), majčina dušica, masline (crnih, otkoštenih), pršut, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mozzarellu naribamo, piletinu posolimo, masline prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo. ; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo 1-2 minute. Zatim dodamo pelat rajčice, majčinu dušicu, grančicu ružmarina, šećer, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta tavu s umakom maknemo s vatre, a u tavu s piletinom dodamo trakice pršuta, prepolovljene masline, ulijemo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tekućinu od kuhanja ulijemo umak od rajčice, promiješamo i dobivenom mješavinom prelijemo piletinu. ; Potom posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, pod gril, 10-ak minuta.
; Gotovu piletinu rasporedimo na tanjure, začinimo ju svježe mljevenim paprom i poslužimo.; -</div>
Piletina na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na mediteranski način.
Današnja domaća kokoš potječe od istočnoazijske divlje kokoši bankive koja je pripitomljena najvjerojatnije prije 5000 godina. Nemojte se bojati da smo za ovaj recept upotrijebili baš tu staru kokoš, već njen dosta mlađi potomak i obogatili ju rajčicama, mozzarellom, pršutom, vinom...
Piletina na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na mediteranski način. - pileći rasjek, luk, češnjak, šećer, pelati rajčice, bijelo vino (suhog), ružmarin (svježi), majčina dušica, masline (crnih, otkoštenih), pršut, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mozzarellu naribamo, piletinu posolimo, masline prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo. ; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo 1-2 minute. Zatim dodamo pelat rajčice, majčinu dušicu, grančicu ružmarina, šećer, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta tavu s umakom maknemo s vatre, a u tavu s piletinom dodamo trakice pršuta, prepolovljene masline, ulijemo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tekućinu od kuhanja ulijemo umak od rajčice, promiješamo i dobivenom mješavinom prelijemo piletinu. ; Potom posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, pod gril, 10-ak minuta.
; Gotovu piletinu rasporedimo na tanjure, začinimo ju svježe mljevenim paprom i poslužimo.; -
Mozzarellu naribamo, piletinu posolimo, masline prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo 1-2 minute. Zatim dodamo pelat rajčice, majčinu dušicu, grančicu ružmarina, šećer, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ju sa svih strana.
Nakon 15-ak minuta tavu s umakom maknemo s vatre, a u tavu s piletinom dodamo trakice pršuta, prepolovljene masline, ulijemo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso.
Nakon 10-ak minuta kuhanja piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tekućinu od kuhanja ulijemo umak od rajčice, promiješamo i dobivenom mješavinom prelijemo piletinu.
Potom posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, pod gril, 10-ak minuta.
Gotovu piletinu rasporedimo na tanjure, začinimo ju svježe mljevenim paprom i poslužimo.