Mesna štruca u umaku od mlijeka i povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća. – mljeveno meso (miješanog), svinjska maramica (ili janjeća), jaje, kuhana šunka, mortadela, parmezan (naribanog), krušne mrvice, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, maslac, mlijeko, češnjak, lovorov list, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svinjsku ili janjeću maramicu stavimo u zdjelu, prelijemo ju mineralnom ili običnom vodom u kojoj rastopimo žličicu sode bikarbone, i ostavimo da se moči 20-ak minuta da omekša. ; Za to vrijeme jaje umutimo, češnjak očistimo i prepolovimo, mrkvu i korijene peršina i celera narežemo na kockice, a luk, šunku i mortadellu nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu šunku i mortadellu, umućeno jaje, naribani parmezan, krušne mrvice, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Maramicu ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom te ju položimo na radnu površinu. ; Mesnu smjesu oblikujemo u oblik štruce i položimo ju na maramicu. Višak maramice odrežemo kako bi dobili pravilan oblik, pazeći da nam ostane dovoljno za zamatanje. ; Zatim vanjske krajeve maramice savijemo prema unutra i umotamo štrucu. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njemu pečemo štrucu sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta dodamo sjeckani luk, kockice mrkve celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 7-8 minuta, dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo listove lovora, prepolovljeni češnjak, ulijemo ¾ mlijeka, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući preostalim mlijekom. ; Nakon 1 h i 15 minuta kuhanja, štrucu izvadimo na dasku za rezanje i narežemo ju na kriške debljine 1 i pol centimetra, a od kuhanog mlijeka i povrća štapnim mikserom izradimo kremasti umak. ; Narezane kriške rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.
; – Mesna štruca je poznato jelo od mljevenog mesa formirano u oblik vekne, ima europske korijene i spominje se u rimskim receptima iz 5. st. Mesnu štrucu možemo pripremati na više načina (nadjenuti tvrdo kuhanim jajima ili omotati slaninom ili nabosti povrćem i peći na tavi ili u pećnici), a ako za ovaj način ne znate, pogledajte video i naučite!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mesna štruca u umaku od mlijeka i povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća. – mljeveno meso (miješanog), svinjska maramica (ili janjeća), jaje, kuhana šunka, mortadela, parmezan (naribanog), krušne mrvice, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, maslac, mlijeko, češnjak, lovorov list, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svinjsku ili janjeću maramicu stavimo u zdjelu, prelijemo ju mineralnom ili običnom vodom u kojoj rastopimo žličicu sode bikarbone, i ostavimo da se moči 20-ak minuta da omekša. ; Za to vrijeme jaje umutimo, češnjak očistimo i prepolovimo, mrkvu i korijene peršina i celera narežemo na kockice, a luk, šunku i mortadellu nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu šunku i mortadellu, umućeno jaje, naribani parmezan, krušne mrvice, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Maramicu ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom te ju položimo na radnu površinu. ; Mesnu smjesu oblikujemo u oblik štruce i položimo ju na maramicu. Višak maramice odrežemo kako bi dobili pravilan oblik, pazeći da nam ostane dovoljno za zamatanje. ; Zatim vanjske krajeve maramice savijemo prema unutra i umotamo štrucu. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njemu pečemo štrucu sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta dodamo sjeckani luk, kockice mrkve celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 7-8 minuta, dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo listove lovora, prepolovljeni češnjak, ulijemo ¾ mlijeka, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući preostalim mlijekom. ; Nakon 1 h i 15 minuta kuhanja, štrucu izvadimo na dasku za rezanje i narežemo ju na kriške debljine 1 i pol centimetra, a od kuhanog mlijeka i povrća štapnim mikserom izradimo kremasti umak. ; Narezane kriške rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.
; -</div>
Mesna štruca u umaku od mlijeka i povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća.
Mesna štruca je poznato jelo od mljevenog mesa formirano u oblik vekne, ima europske korijene i spominje se u rimskim receptima iz 5. st. Mesnu štrucu možemo pripremati na više načina (nadjenuti tvrdo kuhanim jajima ili omotati slaninom ili nabosti povrćem i peći na tavi ili u pećnici), a ako za ovaj način ne znate, pogledajte video i naučite!
Mesna štruca u umaku od mlijeka i povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća. - mljeveno meso (miješanog), svinjska maramica (ili janjeća), jaje, kuhana šunka, mortadela, parmezan (naribanog), krušne mrvice, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, maslac, mlijeko, češnjak, lovorov list, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svinjsku ili janjeću maramicu stavimo u zdjelu, prelijemo ju mineralnom ili običnom vodom u kojoj rastopimo žličicu sode bikarbone, i ostavimo da se moči 20-ak minuta da omekša. ; Za to vrijeme jaje umutimo, češnjak očistimo i prepolovimo, mrkvu i korijene peršina i celera narežemo na kockice, a luk, šunku i mortadellu nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu šunku i mortadellu, umućeno jaje, naribani parmezan, krušne mrvice, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Maramicu ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom te ju položimo na radnu površinu. ; Mesnu smjesu oblikujemo u oblik štruce i položimo ju na maramicu. Višak maramice odrežemo kako bi dobili pravilan oblik, pazeći da nam ostane dovoljno za zamatanje. ; Zatim vanjske krajeve maramice savijemo prema unutra i umotamo štrucu. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njemu pečemo štrucu sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta dodamo sjeckani luk, kockice mrkve celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 7-8 minuta, dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo listove lovora, prepolovljeni češnjak, ulijemo ¾ mlijeka, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući preostalim mlijekom. ; Nakon 1 h i 15 minuta kuhanja, štrucu izvadimo na dasku za rezanje i narežemo ju na kriške debljine 1 i pol centimetra, a od kuhanog mlijeka i povrća štapnim mikserom izradimo kremasti umak. ; Narezane kriške rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.
; -
Svinjsku ili janjeću maramicu stavimo u zdjelu, prelijemo ju mineralnom ili običnom vodom u kojoj rastopimo žličicu sode bikarbone, i ostavimo da se moči 20-ak minuta da omekša.
Za to vrijeme jaje umutimo, češnjak očistimo i prepolovimo, mrkvu i korijene peršina i celera narežemo na kockice, a luk, šunku i mortadellu nasjeckamo.
U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu šunku i mortadellu, umućeno jaje, naribani parmezan, krušne mrvice, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
Maramicu ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom te ju položimo na radnu površinu.
Mesnu smjesu oblikujemo u oblik štruce i položimo ju na maramicu. Višak maramice odrežemo kako bi dobili pravilan oblik, pazeći da nam ostane dovoljno za zamatanje.
Zatim vanjske krajeve maramice savijemo prema unutra i umotamo štrucu.
U ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njemu pečemo štrucu sa svih strana.
Nakon 7-8 minuta dodamo sjeckani luk, kockice mrkve celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 7-8 minuta, dok povrće ne omekša.
Zatim dodamo listove lovora, prepolovljeni češnjak, ulijemo ¾ mlijeka, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući preostalim mlijekom.
Nakon 1 h i 15 minuta kuhanja, štrucu izvadimo na dasku za rezanje i narežemo ju na kriške debljine 1 i pol centimetra, a od kuhanog mlijeka i povrća štapnim mikserom izradimo kremasti umak.
Narezane kriške rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.