Kofte u pikantnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kofte u pikantnom umaku. – mljevena junetina, maslac, luk (ljubičastog), riža (dugog zrna), jaje, kumin (mrvljeni), korijander (mrvljeni), curry (u prahu), đumbir (u prahu), čili papričica (mljevene), jogurt, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, 500 ml vode uzavrimo, u jednu zdjelicu razbijemo dva cijela jaja, a u drugu odvojimo dva žumanjka i umutimo ih. ; U ugrijani lonac stavimo maslac, ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući, da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo 500 ml vruće vode, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme u zdjelu s mljevenim mesom dodamo dva cijela jaja, mrvljeni korijander i kumin, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim zdjelu pokrijemo tanjurom i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; Nakon 10-15 minuta kuhanja (ovisno o vrsti riže) rižu maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi. Potom rižu dodamo u zdjelu s mesnom smjesom i dobro izmiješamo sastojke. ; Od dobivene mješavine oblikujemo spljoštene odreske i stavimo ih na stranu. ; Zatim odreske umočimo sa svih strana u umućene žumanjke, ocijedimo ih i stavimo pržiti u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. Nakon 5-6 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Tavu maknemo s vatre, a gotove odreske rasporedimo na tanjure. ; Potom u tavu, na masnoću od prženja, dodamo curry prah, mljeveni čili i đumbir u prahu, promiješamo pjenjačom, ulijemo jogurt i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo odreske i jelo poslužimo.
; – Kofta je naziv za okruglicu od mljevenog ili kosanog mesa, koji se koristi u zemljama Bliskog Istoka i Južne Azije. No taj se naziv može koristiti i u našim kuhinjama, ako naučimo pripremati ovo ukusno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kofte u pikantnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kofte u pikantnom umaku. – mljevena junetina, maslac, luk (ljubičastog), riža (dugog zrna), jaje, kumin (mrvljeni), korijander (mrvljeni), curry (u prahu), đumbir (u prahu), čili papričica (mljevene), jogurt, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, 500 ml vode uzavrimo, u jednu zdjelicu razbijemo dva cijela jaja, a u drugu odvojimo dva žumanjka i umutimo ih. ; U ugrijani lonac stavimo maslac, ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući, da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo 500 ml vruće vode, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme u zdjelu s mljevenim mesom dodamo dva cijela jaja, mrvljeni korijander i kumin, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim zdjelu pokrijemo tanjurom i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; Nakon 10-15 minuta kuhanja (ovisno o vrsti riže) rižu maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi. Potom rižu dodamo u zdjelu s mesnom smjesom i dobro izmiješamo sastojke. ; Od dobivene mješavine oblikujemo spljoštene odreske i stavimo ih na stranu. ; Zatim odreske umočimo sa svih strana u umućene žumanjke, ocijedimo ih i stavimo pržiti u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. Nakon 5-6 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Tavu maknemo s vatre, a gotove odreske rasporedimo na tanjure. ; Potom u tavu, na masnoću od prženja, dodamo curry prah, mljeveni čili i đumbir u prahu, promiješamo pjenjačom, ulijemo jogurt i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo odreske i jelo poslužimo.
; -</div>
Kofte u pikantnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kofte u pikantnom umaku.
Kofta je naziv za okruglicu od mljevenog ili kosanog mesa, koji se koristi u zemljama Bliskog Istoka i Južne Azije. No taj se naziv može koristiti i u našim kuhinjama, ako naučimo pripremati ovo ukusno jelo.
Kofte u pikantnom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kofte u pikantnom umaku. - mljevena junetina, maslac, luk (ljubičastog), riža (dugog zrna), jaje, kumin (mrvljeni), korijander (mrvljeni), curry (u prahu), đumbir (u prahu), čili papričica (mljevene), jogurt, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, 500 ml vode uzavrimo, u jednu zdjelicu razbijemo dva cijela jaja, a u drugu odvojimo dva žumanjka i umutimo ih. ; U ugrijani lonac stavimo maslac, ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući, da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo 500 ml vruće vode, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme u zdjelu s mljevenim mesom dodamo dva cijela jaja, mrvljeni korijander i kumin, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim zdjelu pokrijemo tanjurom i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; Nakon 10-15 minuta kuhanja (ovisno o vrsti riže) rižu maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi. Potom rižu dodamo u zdjelu s mesnom smjesom i dobro izmiješamo sastojke. ; Od dobivene mješavine oblikujemo spljoštene odreske i stavimo ih na stranu. ; Zatim odreske umočimo sa svih strana u umućene žumanjke, ocijedimo ih i stavimo pržiti u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. Nakon 5-6 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Tavu maknemo s vatre, a gotove odreske rasporedimo na tanjure. ; Potom u tavu, na masnoću od prženja, dodamo curry prah, mljeveni čili i đumbir u prahu, promiješamo pjenjačom, ulijemo jogurt i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo odreske i jelo poslužimo.
; -
Luk nasjeckamo, 500 ml vode uzavrimo, u jednu zdjelicu razbijemo dva cijela jaja, a u drugu odvojimo dva žumanjka i umutimo ih.
U ugrijani lonac stavimo maslac, ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša.
Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući, da upije dio masnoće.
Potom ulijemo 500 ml vruće vode, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme u zdjelu s mljevenim mesom dodamo dva cijela jaja, mrvljeni korijander i kumin, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
Zatim zdjelu pokrijemo tanjurom i stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
Nakon 10-15 minuta kuhanja (ovisno o vrsti riže) rižu maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi. Potom rižu dodamo u zdjelu s mesnom smjesom i dobro izmiješamo sastojke.
Od dobivene mješavine oblikujemo spljoštene odreske i stavimo ih na stranu.
Zatim odreske umočimo sa svih strana u umućene žumanjke, ocijedimo ih i stavimo pržiti u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. Nakon 5-6 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko.
Tavu maknemo s vatre, a gotove odreske rasporedimo na tanjure.
Potom u tavu, na masnoću od prženja, dodamo curry prah, mljeveni čili i đumbir u prahu, promiješamo pjenjačom, ulijemo jogurt i sve zajedno dobro izmiješamo.
Dobivenim umakom prelijemo odreske i jelo poslužimo.