Zapečene punjene paprike – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene punjene paprike. – svježa crvena paprika, riža ((parboiled)), luk, mljevena junetina, koncentrat rajčice, čili papričica (u prahu), cimet (u prahu), piment (u prahu), korijander (mrvljenog), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i očistimo ih, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo mljeveno meso, usitnimo ga vilicom i pržimo 10-ak minuta. ; Zatim meso posolimo, dodamo koncentrat rajčice, čili, cimet i piment u prahu, rižu, ulijemo 2/3 juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Potom tavu maknemo s vatre, a u meso dodamo mrvljeni korijander, promiješamo i dobivenom smjesom nadjenemo paprike. ; Zatim nadjevene paprike poklopimo odrezanim dijelovima s peteljkom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, ulijemo preostalu juhu i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Pečene paprike rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; – Punjena paprika se jede u SAD-u, Meksiku, Indiji, na Bliskom Istoku, Mediteranu i u zemljama Europe, a posebno na Balkanu, ali s raznim varijacijama u pripremi. Tako smo se i mi odlučili da punjenu papriku ne kuhamo već da ju zapečemo u pećnici.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečene punjene paprike – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene punjene paprike. – svježa crvena paprika, riža ((parboiled)), luk, mljevena junetina, koncentrat rajčice, čili papričica (u prahu), cimet (u prahu), pimento (u prahu), korijander (mrvljenog), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i očistimo ih, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo mljeveno meso, usitnimo ga vilicom i pržimo 10-ak minuta. ; Zatim meso posolimo, dodamo koncentrat rajčice, čili, cimet i piment u prahu, rižu, ulijemo 2/3 juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Potom tavu maknemo s vatre, a u meso dodamo mrvljeni korijander, promiješamo i dobivenom smjesom nadjenemo paprike. ; Zatim nadjevene paprike poklopimo odrezanim dijelovima s peteljkom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, ulijemo preostalu juhu i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Pečene paprike rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; -</div>
Zapečene punjene paprike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene punjene paprike.
Punjena paprika se jede u SAD-u, Meksiku, Indiji, na Bliskom Istoku, Mediteranu i u zemljama Europe, a posebno na Balkanu, ali s raznim varijacijama u pripremi. Tako smo se i mi odlučili da punjenu papriku ne kuhamo već da ju zapečemo u pećnici.
Zapečene punjene paprike - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene punjene paprike. - svježa crvena paprika, riža ((parboiled)), luk, mljevena junetina, koncentrat rajčice, čili papričica (u prahu), cimet (u prahu), pimento (u prahu), korijander (mrvljenog), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i očistimo ih, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo mljeveno meso, usitnimo ga vilicom i pržimo 10-ak minuta. ; Zatim meso posolimo, dodamo koncentrat rajčice, čili, cimet i piment u prahu, rižu, ulijemo 2/3 juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Potom tavu maknemo s vatre, a u meso dodamo mrvljeni korijander, promiješamo i dobivenom smjesom nadjenemo paprike. ; Zatim nadjevene paprike poklopimo odrezanim dijelovima s peteljkom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, ulijemo preostalu juhu i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Pečene paprike rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; -
Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i očistimo ih, a luk nasjeckamo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 2-3 minute dodamo mljeveno meso, usitnimo ga vilicom i pržimo 10-ak minuta.
Zatim meso posolimo, dodamo koncentrat rajčice, čili, cimet i piment u prahu, rižu, ulijemo 2/3 juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
Potom tavu maknemo s vatre, a u meso dodamo mrvljeni korijander, promiješamo i dobivenom smjesom nadjenemo paprike.
Zatim nadjevene paprike poklopimo odrezanim dijelovima s peteljkom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, ulijemo preostalu juhu i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.
Pečene paprike rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.