- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti pastrve sa šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima. – pastrva, luk, šampinjoni (smeđih), maslac sa začinskim biljem, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu. ; U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute. ; Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.; – Potočna pastrva živi u hladnim i kisikom bogatim planinskim potocima i rijekama, od Pirinejskog poluotoka do Urala na istoku i Skandinavije na sjeveru. Budući da potoci uglavnom prolaze kroz šume, a u njima rastu gljive, naše pastrve su putem nabrale nešto svježih gljiva i dozvolile nam da ih pripremimo s njima.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fileti pastrve sa šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima. – riba pastrva, luk, šampinjoni (smeđih), maslac sa začinskim travama, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu. ; U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute. ; Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.; -</div>
Fileti pastrve sa šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima.
Potočna pastrva živi u hladnim i kisikom bogatim planinskim potocima i rijekama, od Pirinejskog poluotoka do Urala na istoku i Skandinavije na sjeveru. Budući da potoci uglavnom prolaze kroz šume, a u njima rastu gljive, naše pastrve su putem nabrale nešto svježih gljiva i dozvolile nam da ih pripremimo s njima.
Fileti pastrve sa šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima. - riba pastrva, luk, šampinjoni (smeđih), maslac sa začinskim travama, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu. ; U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute. ; Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
- U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu.
- U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute.
- Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|